Elizabeth Spencer pirmiausia pasireiškė tokie gripą primenantys simptomai kaip galvos skausmas. Tačiau kitą dieną mergaitė nualpo ir buvo išvežta į skubios pagalbos skyrių, kur jai buvo sukelta dirbtinė koma.

Vos po 18 dienų ji mirė. Gripą primenantis virusas sukėlė itin retą autoimuninį atsaką, kuris privertė jos organizmą persistengti, kovojant su pirminiu virusu, rašo dailymail.co.uk.

Ši autoimuninė liga – hemofagocitinė limfohistiocitozė – privertė jos organizmą pereiti prie sepsinio šoko, kuris sutrikdė svarbiausių organų veiklą ir atkirto kraujotaką galūnėse.

Bristolio vaikų ligoninėje Elizabeth buvo prijungta prie gyvybę palaikančių aparatų, bet nepaisant visų gydytojų pastangų, gruodžio 10 dieną mirė.

Kai buvo atjungti medicininiai aparatai ir ištraukti visi vamzdeliai, viena slaugė padėjo Elizabeth motinai Nataliai paskutinį kartą ištrinkti savo dukrelės galvą.

Laidotuvių dieną danguje pasirodė vaivorykštė ir po ceremonijos jos šeima Elizabeth atminimui į dangų paleido vaivorykštės spalvų balionus.

Dabar Natalia kovoja su sielvartu, pėsčiomis keliaudama palei Didžiosios Britanijos pakrantę – taip ji siekia surinkti pinigų ir paskleisti naudingą informaciją. Natalija pasirinko maršrutą palei pakrantę, nes paplūdimys buvo mėgstama Elizabeth vieta.

„Negalėjau patikėti gydytojų žodžiais. Ryte maniau, kad ji susirgo peršalimo liga, o vakare man pasakė, kad ji veikiausiai neišgyvens“, - pasakojo Natalia iš Glosteršyro grafystės Čeltenhamo miesto.

„Matyti motinai tokį vaiką yra siaubinga. Tai buvo 18 širdį draskančių dienų. Ją pražudė jos pačios imuninė sistema“.

41 metų moteris į žygį leisis per Valentino dieną ir ketina nueiti beveik 10 tūkst. kilometrų. Ji pradės nuo Durdle Dore`o Dorsete – paskutinio paplūdimio, kuriame lankėsi su savo dukrele.

Savo kelionę ji planuoja užbaigti po 10 mėnesių gruodžio 10 dieną – per Elizabeth mirties metines.
Natalia sakė, kad jos dukrelė buvo „itin laiminga“ maža mergaitė, mandagi, smalsi ir drąsi, svajojusi tapti zoologijos sodo gyvūnų prižiūrėtoja.

„Mano dukra buvo labai aktyvi. Ji galėjo viską padaryti. Ji norėjo gyventi ir būdavo kupina energijos. Ji nuolat šnekėjo ir juokdavosi“.

„Mes dažnai leisdavomės į nedideles išvykas – muziejus, zoologijos sodus, laukinės gyvūnijos parkus, miškus, paplūdimį“.

„Jai itin patiko paplūdimys ir jūra. Mes dažnai vykdavome prie jūros“.

„Kai ji mirė, keletą kartų buvau paplūdimyje ir ten supratau, kad tai vienintelė vieta, kuri padeda man pasijusti geriau ir užmegzti su ja ryšį“.

„Supratau, kad noriu praleisti prie jūros daugiau laiko. Nenorėjau grįžti namo. Tenorėjau likti ir eiti, eiti, eiti“.

„Tuomet pagalvojau, kodėl ne? Kodėl negaliu pasilikti ir eiti, eiti, eiti? Neturiu ko prarasti“.

„Nusprendžiau keliauti palei Didžiosios Britanijos pakrantę. Kai tik priėmiau tokį sprendimą, danguje iš karto išvydau vaivorykštę“, - pasakojo mergytės mama.

Natalia savo žygio metu tikisi surinkti daugiau kaip 100 tūkst. svarų, kurie bus skirti vaikų labdaros fondui „Wallace and Gromit Grand Appeal“ - šis fondas susijęs su ligonine, kurioje mirė Elizabeth.

Dviejų vaikų motina, kurios vyresnysis sūnus studijuoja universitete Jorke, sakė: „Kelis kartus Elizabeth manęs užklausė: „Mamyte, ką tu darysi, jei aš mirsiu?“.

„Žinoma, į tokius klausimus nesureagavau rimtai. Atsakiau: „Aš taip pat mirčiau“. Tikrai nemaniau, kad tai nutiks taip greitai“.

Jos dukrelė virusine peršalimo liga susirgo lapkričio 21 dieną, bet Nataliai tai jokio nerimo nesukėlė.

Kitą dieną jos dar apsilankė viename Bristolio muziejuje ir nuvyko susitikti su Kalėdų seneliu.

Tačiau naktį Elizabeth pradėjo karščiuoti, ji kosėjo ir niekaip negalėjo užmigti. 6 val. ryto mergaitė prabudo ir pradėjo tankiai kvėpuoti.

Natalia greitai susitarė dėl apsilankymo pas gydytoją Čeltenhamo bendrojoje ligoninėje ir pas medikus savo dukrelę jau nunešė ant rankų, nes mergaitė buvo per silpna eiti.

Elizabeth buvo pasiųsta į intensyvios priežiūros skyrių Glosteršyro karališkojoje ligoninėje, o po to perkelta į Bristolio vaikų ligoninę. Po 17 dienų ji mirė.

Dabar, prabėgus dviem mėnesiams, Natalia tikisi surinkti lėšų ir paskleisti informaciją, kad kitų šeimų neištiktų panaši nelaimė.

„Netekusi savo vaiko, praradau prasmę gyventi. Tai bus mano naujoji prasmė“, - sakė ji.

Natalia specialiai ruošėsi žygiui ir laikėsi specialaus mitybos plano. Iš pradžių ji ketina keliauti lėtai, o vėliau planuoja nueiti iki 20 mylių (30 km) per dieną.

Ji pradėjo šį sekmadienį, vasario 14 dieną, ir bet kuriuo kelionė etapu kviečia prisijungti ir kitus žmones.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)