Su Nojaus mama Rita Malinauskiene kalbėjome beveik lygiai prieš metus. Tą kartą ji papasakojo, kaip sužinojo apie vaiko ligą, kaip pamatė kitokias nei visų vaikų kojytes ir kaip svarbu berniukui patekti į Slovakijos „Adeli“ reabilitacijos centrą. Antraip raumenys nebus tokie stiprūs, kokie gali būti, o vaikas visam laikui liks neįgaliojo vežimėlyje.

Po šio teksto daugybė skaitytojų atsiliepė į pagalbos prašymą ir dėl suaukotų pinigų šeima galėjo pratęsti reabilitaciją Slovakijoje. Per metus, kaip pasakoja Rita, buvo padarytas didžiulis darbas, o aplinkiniai, pamatę vaiką, negali patikėti, kiek daug pavyko pasiekti.

Nojus

„Tą rytą, kai pamačiau suaukotus pinigus, net apsiverkiau iš laimės. Jie labai mums padėjo. Už suaukotus pinigus 4 kartus buvome Slovakijoje ir nuolat dirbome reabilitacijos centruose, 3 kartus per savaitę. Tik sekmadienis yra mums išeiginė“, – sakė Rita.

Nojus jau pats vaikšto su vaikštyne ir pasivaikščioti gali net po Vingio parką. Be to, berniukas atsitupia ir atsistoja, yra daug stipresnis nei pernai, lanko baseiną.

Kaip pasakojo Rita, sūnaus raida šiek tiek vėluoja, bet jis jau kalba, skiria spalvas, žaidžia, piešia, eina į bendrą darželį, pats valgo.

„Nėra visai toks pat, kaip visi bendraamžiai, bet jis visada laimingas, nori mokytis, seniau bijodavo vandens, o dabar mokosi plaukti“, – džiaugėsi berniuko mama.

Nojus

Galimybės vaikščioti kaina – 39 tūkstančiai eurų


Visgi neseniai šeimą pasiekė žinia, kad Nojui kuo skubiau reikia klubų operacijos.

„Pagrindinis Paley institutas yra Floridoje, JAV. Bet kadangi Europoje irgi yra daugybė žmonių, turinčių negalią, Varšuvoje yra jų padalinys Europai. Lietuva kartais pasikviečia jų medikus, kad pakonsultuotų ir mus. Pirmą kartą pas juos apsilankėme, nes šie medikai buvo atskridę į Kauną. Jie vienareikšmiškai pasakė, kad klubams reikia operacijos, ir tai reikia daryti dabar“, – sakė Rita.

Gydytojai patikino, kad Nojus iš tiesų galėtų vaikščioti savarankiškai – dabar jis tai gali daryti tik su vaikštyne, nes neišlaiko pusiausvyros dėl išnirusių klubų.

Nojus

„Šio instituto specializacija yra klubų displazija, o būtent tai ir nustatyta Nojui. Jie teigia, kad tai sutvarkoma ir jis galės eiti savarankiškai.

Operacija Varšuvoje trunka 2 valandas ir kainuoja 39 tūkstančius eurų. Nedidelę dalį pinigų turiu, bet tikiu, kad galime surinkti ir likusią dalį. Jiems tokia operacija yra kasdienybė. Suprantu, kad tai daug pinigų, bet labai norėčiau, kad vaikas galėtų vaikščioti“, – kalbėjo Nojaus mama.

Praėjusių metų tekstą, kuriame plačiau pasakojama šeimos istorija ir Nojaus gyvenimo pradžia, rasite čia.

Jei norite prisidėti prie operacijos, tai galite padaryti čia:

NOJAUS LABDAROS IR PARAMOS FONDAS
LT237300010175008497
Juridinio asmens kodas 306179082

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją