Buto lubos neaukštos, tačiau pasirinkta sienas dažyti ne viena, o dviem spalvomis, palei lubas nubrėžta linija mena XX a. naudotą stilistiką.

Iš prieš tai buvusių griuvėsių bendroje erdvėje nepakeista liko tik krosnis, kuri ir šiandien yra vienas pagrindinių akcentų, atliekančių ir tiesioginę funkciją – šildyti. Į svetainę buvo perkelta ir virtuvė, kurią nuspręsta paslėpti, o ne įrengti atskiroje erdvėje.

„Keitėme išplanavimą: miegamasis sumažėjo, pagrindinė erdvė padidėjo, todėl, kad jai atsirado papildomų funkcijų. Nešančios sienos, žinoma, liko. Pagrindinė užduotis buvo funkcionaliai suprojektuoti interjerą, kad jis turėtų virtuvę pagrindinėje erdvėje“, – aiškina architektė R. Goštautienė.

Pasak architektės, bendroji erdvė turi būti funkcionali, čia turi būti galima ir valgyti, ir ilsėtis, ir vakaroti.

Būsto interjero kūrėjos juokauja, kad besimokantys interjero taisyklių pasakytų, jog naudoti dvi tamsias spalvas vienoje mažoje erdvėje yra klaida, tačiau tai – laisvė ir žaidimas. Juoda spalva bendroje erdvėje – pagrindas kitiems ryškiems paviršiams pabrėžti, buitinė paskirtis dingsta, tampa jaukiau.