Tačiau ar žinote, kaip reikia rūpintis tokiais baldais? Kokias priemones naudoti, kad jos užtikrintų, kad ši interjero detalė jums tarnaus dar ilgus metus? Nors tai iš pirmo žvilgsnio skamba kaip sudėtingas procesas, nuraminsime, kad taip nėra.

- Kasdienei minkštų baldų apsaugai naudokite repelentus. Atkreipkite dėmesį į tai, iš kokio audinio pagaminta jūsų sofa ar kitas baldas ir įsigykite būtent jai skirtą purškalą.

- Jeigu visgi įvyko nelaimė ir gerdami kavą ja netyčia apliejote baldo paviršių, deja, bet repelentas nebepadės.

- Tokiu atveju yra svarbus laikas. Kuo skubiau imkitės valyti dėmę. Tam pagelbės rankšluostis ir dėmėms šalinti skirtas valiklis. Juo suvilgius rankšluostį, jokiu būdu stipriai netrinkite baldo paviršiaus. Veiksmingesnis sprendimas - švelnūs sukamieji judesiai. Atminkite, kad nereikėtų baldo audinio sudrėkinti per gausiai, kadangi jis sunkiai džius.

- Kitas efektyvus būdas pašalinti nepageidaujamas dėmes - vakuuminis siurblys. Jeigu tokio namuose neturite, būtų pravartu įsigyti. Tai geriausia priemonė šalinti net ir įsisenėjusias dėmes.

- Jei tokio negalite įsigyti, šiokia tokia alternatyva gali tapti ir... paprastas dantų šepetėlis.

- Priežiūrai tinka ir sausas valymo būdas. Tam yra skirti specialūs valikliai. Tačiau būkite atsargūs, kad nepakistų jūsų baldo spalva. Kad išvengtumėte rizikos, geriau valymo priemonę išbandykite ant prasto audinio.

- Pravartu baldus valyti daug dažniau nei galvojate. Tai reikėtų daryti ir profilaktiškai.

- Įsigykite specialių blogą kvapą naikinančių dezodorantų. Minkšti baldai turi savybę sugerti ne tik nešvarumus, bet ir kvapus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)