Isabella Springmuhl - 19 metų paauglė, turinti Dauno sindromą. Tačiau ji yra tikras pavyzdys, kad ir toks genetinis sutrikimas negali nulemti žmogaus gyvenimo. Priešingai nei kiti, Dauno sindromą turintys žmonės, Isabella neužsidaro tarp keturių sienų, o vietoje to, ji įgyvendina savo svajonę - būti dizainere.

Mergina nuo vaikystės aiškiai žinojo, kad nori tapti ne kuo kitu, bet mados kūrėja. Baigusi mokyklą, Isabelle svajojo įstoti į aukštąją mokyklą ir studijuoti dizainą, tačiau mokymosi įstaiga atmetė šį prašymą, aiškindami, kad žmogus, turintis Dauno sindromą negali pas juos studijuoti.

Tačiau nemalonus akibrokštas merginai netapo kliūtimi, ji nepaliovė kurti kolekcijų eskizų, megzti, siūti ir netgi pačiai kurti išskirtinių audinių. Savo kūryba Isabelle ėmė dalintis socialiniame tinkle „Instagram“. Būtent pastarasis žingsnis padėjo jaunajai kūrėjai išgarsėti.

Cecilia Santamarina de Orive buvo toji moteris, kuri pirmoji atrado talentingą kūrėją ir pasiūlė dalyvauti Londono mados savaitės renginyje bei pristatyti savo autorinę kolekciją. Apie tokią, nevisiems prieinamą galimybę svajoja dauguma dizainerių.

Kaip savo internetiniame puslapyje rašė Isabelle, jos svajonė yra viena - kurti madingus ir gražius drabužius, skirtus jaunimui ir vyresnio amžiaus žmonėms, turintiems Dauno sindromą, kadangi kitokios fizinės savybės reikalauja ypatingesnio dėmesio paties drabužio siluetui.

Isabelle

Šiuo metu Isabelle gali didžiuotis turinti savo prekinį ženklą „Down to Xjabelle“, suburtą gerbėjų ir klientų ratą. Kiekvienas jos sukurtas drabužis yra kurtas rankomis, įkvėpimo ieškant senovės majų kultūroje ir išlikusiuose meno kūriniuose.

O visai neseniai pasirodė ir žurnalas „Look“, kuriame buvo išspausdinta merginos istorija, parodanti, kad Dauno sindromą turintys žmonės gali gyventi pilnavertį gyvenimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)