„Savo kūryboje stengiuosi pabėgti nuo rutinos. Suknelės man prilygsta meno kūriniui, tai tarsi skulptūra ar paveikslas“, – sako suknelių kūrėja.

Kaip teigiama pranešime, naujausią ypatingoms šventėms skirtą R. Silės suknelių kolekciją pristato modelis Solveiga Mykolaitytė. Ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje sėkmingai besidarbuojanti manekenė tapo vienu iš suknelių kūrėjos įkvėpimo šaltinių. Dizainerė pasakoja, jog jau seniai norėjo būtent Solveigą pasikviesti pabūti jos modeliu. „Šios suknelės skirtos stipriai, žinančiai savo vertę, mėgstančiai pabrėžti savo individualumą. Tačiau tuo pačiu metu švelniai ir jautriai moteriai, kuri jaučia darną su savimi“, – pasakoja šiaulietė.

S. Mykolaitytė su šiomis suknelėmis pasijautė itin moteriškai ir spalvingai. „Visos suknios labai skirtingos ir ryškios. Jaučiausi labai pavasariškai. Negalėčiau išsirinkti, kuri suknelė man patiko labiausiai. Visos jos unikalios. Labai mėgstu rankų darbo gaminius, žinau, kiek Raimonda įdeda darbo ir širdies jas kurdama“, – paklausta, kaip jautėsi „Vaidilos“ teatre vykusioje fotosesijoje, sakė žinomas modelis.

Nuo suknelės idėjos, eskizo iki paskutinio karoliuko – R. Silė viską atlieka savo rankomis. Kiekvieną kūrybos etapą dizainerė itin vertina ir brangina. Suknelių spalvos – traukiančios akį: sodri violetinė, tamsiai ir ryškiai raudona, visų karalienė juoda, elegantiškoji kreminė. Visos suknelės puoštos siuviniais, karoliukais.

„Karoliukus suveriu rankomis. Šioms suknelių detalėms prireikia labai daug laiko ir kruopštumo. Kadangi tiek daug investuoju į puošybą, negaliu rinktis ir pigių medžiagų. Visos suknelės pasiūtos iš natūralaus šilko. Įkvėpimo semiuosi ne tik iš išskirtinių moterų, bet ir kelionių, aplinkos, kurioje gyvenu. Dažnai kuriant vieną suknelės modelį, galvoje jau gimsta kitas. Mane įkvepia ir pasaulinio lygio dizaineriai, kuriantys aukštąją madą. Žaviuosi idėja, jog drabužis gali būti dėvimas meno kūrinys“, – šypsosi R. Silė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)