Tačiau ji buvo ne bet kokia. Žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio sulaukė dėl to, kad mados kūrėjas sukurdamas šaltojo sezono drabužius nusprendė dar ir išreikšti savo politines pažiūras bei neabejotinai negatyvią nuomonę į kontraversiškus Donaldo Trumpo pasisakymus.

Kolekcijos pristatymas prasidėjo kaip įprasta. Podiumu žengiantys modeliai vilkėjo klasikinio stiliaus drabužius: pieštuko formos sijonus, šilkines sukneles, jaukius megztus sijonus, įliemenuotus švarkelius.

Visgi drąsi dizainerio vizija atsiskleidė ne iškarto, o tik gerokai įpusėjus kolekcijos pristatymui.

Elegantišką aprangą netrukus pakeitė šūkiais išmarginti marškinėliai, kuriuose P. Gurung panaudojo tokius žodžius, kaip: „Ateitis priklauso moterims“, „Kada, jei ne dabar?“, „Štai, kaip atrodo feministė“, „Aš esu emigrantė“ ar „Mes netylėsime“.

Nereikia priminti, kokia yra priešiška dabartinio JAV prezidento nuomonė apie užsieniečius, gyvenančius šioje šalyje ar moteris žeminantys pasisakymai.

Mados kūrėjai jau seniai nepristato vien tik gražių drabužių ir naujausių tendencijų. Lygiai taip pačiai kaip ir kitų sričių menininkai, jie nori išsakyti savo požiūrį į pasaulyje vykstančius įvykius.

Ar ši kolekcija ką nors pakeis? Vargu. Tačiau dizainerio pasiųsta politinė žinutė netruks pasiekti daugelį iš mūsų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)