Be abejo, tikslas buvo visai ne toks. Man „One Wolf“ – labai konkrečios, sufokusuotos, išgrynintos tapatybės mados brendas. Toks, kurio darbai kalba aiškiau už puošnius žodžius. Todėl ir tikėjausi, kad, paklausęs tiesiai, gausiu tiesius atsakymus. Neklydau.

- Kodėl „One Wolf“? Iš kur pavadinimo idėja ir kaip ji susijusi su estetika, kurioje kuria prekių ženklas?

- Pavadinime slypi keli atsakymai. Vienas iš jų – tai paties vilko simbolis, kuris mums atrodė tinkamas ir puikiai paaiškinantis prekės ženklo vertybes. Tai ir draugiškumas, inteligencija, ir nepriklausomybė. Pavadinime žodis „one“ neturi nieko bendra su vienišu vilku, kaip žmonės linkę manyti. „One“ aiškinamas kaip unisex stilistika, individualumas, neprijaukintas prie konkretaus gyvenimo būdo ar įpročių.

Dizainerė Agnese Narnicka

- Kodėl džinsas? Kaip tai susiję su sprendimu koncentruotis ties miesto mada ir kaip tai atspindi kas yra Tavo prekių ženklas?

- Džinsai neabejotinai yra vienas populiariausių šiuolaikinių drabužių visame pasaulyje. Tačiau didelėje pasiūloje įžvelgėme tuščią segmentą. Ši ypač praktiška ir tvari medžiaga, mūsų nuomone, reikalavo alternatyvaus ir kūrybingo požiūrio iš šiuolaikinės mados perspektyvos. Šiuo metu mūsų pasirinktoje veiklos kryptyje jau yra didelė konkurencija, nes iš džinsinio audinio pasiūtas drabužis yra pastarųjų metų aktualija ir aiški mados tendencija. Tai reiškia, kad turime dirbti dar geriau.

- Kodėl kuri madą abiem lytims, ne tik moterims? Abu žinome, kad sprendimas dirbti vyrų mados segmente yra labai drąsus, nes vyrai nėra linkę pirkti progresyvią madą. O gal radai kelią į vyrų širdis?

- Taip, manau, kad radome kelią į vyrų širdis būtent siūlydami savo džinsus ir striukes. Kurti drabužių kolekciją vyrams nebuvo sąmoningas pasirinkimas. Unisex prekės ženklas išsivystė natūraliai. Mes troškome sukurti ypatingus, širdį užkariaujančius džinsus, kurie neliktų nepastebėti juos nešiojant, tačiau kartu būtų patogūs ir praktiški. Kurdami puikius džinsus, stengėmės mąstyti demokratiškai ir praktiškai, bet nesutelkdami dėmesio į vieną ar kitą lytį.

Žinoma, šiuo atžvilgiu svarbu galvoti apie dizainą – taip, tai yra iššūkis, kad vienu metu jie būtų patogūs, išvaizdūs ir tinkami abiem lytims. Kartais tokios sąlygos padeda pasiekti kažką naujo ir tuo pačiu skirtingo jau turimoje džinsų pasiūloje tarp kitų prekių ženklų.

- Kodėl „Miestai vaiduokliai“? Žinau, kad kolekciją įkvėpė vietos, kurias žmonės apleido dėl įvairių katastrofų, bet kaip tai susiję su Tavimi asmeniškai?

- Mane asmeniškai įkvepia aplinka. Savo kūrybai aš labai daug pasisemiu būtent iš tų procesų, kurie vyksta aplinkui arba yra susiję su mano aplinkos žmonėmis. Vaikščiojant po Rygos centrą, galima išvysti gausybę tuščių namų. Net centrinėse miesto gatvėse, atidžiau įsižiūrėjus į namų langus, kas penktas namas yra negyvenamas.

Su panašia situacija susidūriau ir matydama didelių gamyklų pastatus, kurie jau daugybę metų stovi tušti ir apleisti. Šie faktai paskatino daugiau pasidomėti šia tema, kuri man leido pasinerti į visiškai apleistų miestų istorijas. Vienas iš tokių miestų yra ir Latvijoje – tai Skrunda.

- Kodėl Lietuva? Savo gimtojoje šalyje esate puikiai žinomas brendas ir jau kurį laiką gaunate nemažai matomumo tarptautiniu mastu. Tačiau mūsų šalyje žengiate tik pirmuosius žingsnius. Kam Tau to reikia?

- Manau, tai patiria dauguma naujų prekių ženklų. Trokštama iškart pasiekti maksimumą, patekti kiek galima į tolimesnes ir didesnes rinkas. Vis dėlto daugiau padirbėję, pasimokę ir ištyrinėję giliau, mes supratome, kad geriausia viską daryti žingsnis po žingsnio, pamažu. Būtent praėjusiais metais ėmėme aktyviau pažinti kaimynines valstybes – Lietuvą ir Estiją. Malonu, kad abiejose šalyse esame mylimi. Čia mes matome puikių perspektyvų.

- Kodėl mados verslas? Juk tai nėra lengva sritis, ypač jeigu turi ambicijų augti už savo gimtinės sienų. Kur matai savo brendo strategijos ilgalaikį tikslą? Su kokia mintimi kūrei šį ženklą? Kas yra pagrindiniai One Wolf konkurenciniai pranašumai rinkoje, kuri yra visko prisotinta?

- Reikia sutikti – tai nelengvas verslas. Be abejo, labai dinamiškas, kintantis, bet gerai, kad nuolat esi priverstas vytis laiką, žinoti, kas vyksta pasaulyje. Juk kalbame apie madą – tai, kas šiuo metu pagal pasaulyje vykstančius procesus atsispindi mūsų garderobe, gyvenimo stiliuje ir mąstyme. Ir tai mane žavi – dirbdami kūrybinėje industrijoje, tuo labiau mados industrijoje, mes turime būti jauni tiek dvasia, tiek širdimi, nes tai vienintelis būdas savo kūrybiniam darbui pagauti tikrą tvyrantį oro gurkšnį ir įprasminti jo turinį.

Kai pradėjome savo verslą, žinoma, planai buvo dideli. Pagrindinis mūsų produktas ir koziris buvo džinsai, bet laikui bėgant mūsų kolekcijos išsiplėtė, reikia pripažinti – tapo praktiškesnės, dabar daugiau galvojama apie patį klientą.

Savo plėtros kelią matome taip: turime vidutinio dydžio įmonę, liekame ištikimi kokybei, kūrybiškumui ir jau esamam „One Wolf“ stiliui. Taip, labai norime plėtoti eksportą. Supratome, kad stiliaus požiūriu labai derame tiek su kaimyninėmis šalims – Lietuva, Estija, tiek su Nyderlandais, Prancūzija, Belgija, Suomija, Švedija, Kanada, JAV ir Japonija. Beveik visose šiose valstybėse „One Wolf“ šiuo metu jau turi atstovų.

Man be galo patinka tai, ką daro „One Wolf“. Didžiuojuosi, kad esate virtualioje platformoje Bomberis, kurioje pristatomi konceptualiausi regiono dizaineriai, ir kad galiu asmeniškai prisidėti prie „One Wolf“ starto Lietuvoje. Ačiū, kad be žodžių sutikote dalyvauti mano projekte. Linkiu užkariauti Lietuvą, Europą, pasaulį.

Bomberis – tai tinklaraštis apie progresyvų ir laisvą didmiesčio stilių. Būkime miestas kartu! Tinklaraščio autorius Arnoldas Remeika – mados vadybininkas, stebėtojas ir tyrinėtojas, savo tekstus publikuojantis ne tik Bomberyje, bet ir tradicinėje žiniasklaidoje.