Čia koridoriai tampa tarsi madų „podiumai“, kuriais išsipusčiusios moksleivės demonstruoja madas ir pamiršta, kokiu tikslu čia atėjo. Deja, pasitaiko daug nesusipratimų. Šiame straipsnyje aptarsiu pačias ryškiausias stiliaus klaidas, kurias, kaip pastebiu, dažnai daro moksleivės

Niekas labiau negadina įvaizdžio kaip perdėtas saiko nejautimas. Dalis moksleivių mano: kuo daugiau užsidės ant savęs aksesuarų arba iš spintos išsitrauks kuo puošnesnį apdarą, tuo įspūdingiau atrodys ir bus vertesnės stiliaus karalienės karūnos.

Deja, šias „puošeivas“ tenka nuvilti - ne viskas, kas puošia, yra gražu. Perdėtas puošnumas tikrai neatrodo skoningai. Nereikėtų pamiršti, kad einant į mokyklą vakarinį garderobą reikia palikti namuose. Lygiai tas pats galioja ir kvepalams. Per didelis kvepalų intensyvumas tikrai erzina suolo draugus.

Prieikime ir prie aukštakulnių. Taip, merginos mėgsta dėvėti aukštakulnius, jie eiseną padaro grakščią ir priverčia pasitempti. Deja, taip toli gražu atrodo ne visos. Sunkiai paeinanti ar susikūprinusi „dama“ visiškai nežavi ir kelia gailestį - norisi pasiūlyti nusiauti šią kančią nuo kojų. Verčiau aukštakulnius palikite ypatingoms progoms. Tikrai neskoningai atrodo, kai merginos į mokyklą žingsniuoja su vakarui skirtais aukštakulniais. Susidaro įspūdis, kad dalis moksleivių nežino, kaip turi atrodyti vakaro ir dienos įvaizdis.

Žodis subtilumas kai kurioms moksleivėms yra labai svetimas, o galbūt net ir visai negirdėtas. Jos drąsiai, visiškai nesikuklindamos išryškina savo moteriškus privalumus ir nepalieka jokių paslapčių. Dalis moksleivių į pamokas ateina dėvėdamos ryškiai per mažas liemenėles, iš kurių besiveržiantys apvalumai gero įspūdžio tikrai nepalieka. O jei iškirptės pabosta, permatomo audinio palaidinės atrodo ne ką seksualiau. Merginos, gerbkite save, juk į mokyklą einate tikrai ne savo kūno demonstruoti.

Na, o tęsiant temą apie subtilumą, pakalbėkime apie makiažą. Mokykla tikrai nėra vakarėlių vieta, o ir grožio konkursų čia nevyksta, todėl pataupykite savo makiažo priemones ir ryškius makiažus darykitės teminiuose ar kaukių vakarėliuose. Perkrautas makiažas prasilenkia su geru skoniu. Jis turi tik pabrėžti jūsų žavius veido bruožus, atrodyti subtiliai ir gaiviai. Nepamirškite, kad jis prideda ir amžiaus, todėl po dideliu makiažo sluoksniu neslėpkite savo jaunystės, o mėgaukitės ja.

Kartais atrodo, kad kai kurios moksleivės pamiršta, kad drabužiai gali plyšti. Jos įsispraudžia į labai aptemptus arba į ne savo dydžio drabužius ir atrodo vulgariai. Drabužiai turi priglusti prie kūno ir tik atkartoti kūno linijas, jų nesuspaudžiant.

Vieni svarbiausių akcentų merginos įvaizdyje – savigarba ir pasitikėjimas savimi. Įvaizdis tai ne tik išvaizda. Dalis moksleivių rūpinasi tik išoriniu grožiu ir visai pamiršta, kad geras įvaizdis, visų pirma, prasideda nuo pagarbos sau ir kitiems. Tai geros manieros, kūno kalba, balso tembras - viskas, kas apima elgesį. Jei elgiesi nemandagiai ir grubiai, tyčiojiesi, pamiršti geras manieras - joks įmantrus apsirengimas nepadarys tavęs stiliaus karaliene.

Galų gale, nebūkite vienodos, nesivaikykite madų ir tendencijų. Stiliuje ieškokite individualumo ir savęs. Įvaizdžiu parodykite, kokia asmenybė esate! Todėl drąsiai parodyk, kad esi vienintelė tokia ir daugiau niekas tavęs negalės pakartoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)