Mados kūrimu Ivanka užsiima jau seniai. Dar 2007 m. ji išleido juvelyrinių papuošalų kolekciją, 2011 m. debiutavo su drabužių kolekcija ir buvo įvertinta palankiai. Pastaruoju metu I. Trump jėgas mėgino kuriant avalynės dizainą.

Bet visgi, pastarasis moters projektas nebuvo toks sėkmingas. I. Trump sukurus ir į prekybą paleidus pavasariui-vasarai skirtą batelių liniją, žinomi italų avalynės mados namai „Aquazurra“ suskubo dizainerę apkaltinti nukopijavus didžiąją daugumą jų kolekcijos modelių.


I. Trump kolekcijoje būta analogiškų batelių. Sutapimai neįtikėtini: nuo tokios pačios spalvos, dekoro iki dirželių ar užsegimų. Skirtumai tik tie, kad I. Trump raudonųjų batelių modelis pavadintas „Hettie Shoe“, o italų kūrėjų – „Wild Thing Shoe“. Tuo tarpu Ivankos modelis kainuoja per pus mažiau nei prabangūs „Aquazurra“.

Panašu, kad I. Trump kolekcijoje - tai nevienintelis modelis.

Kaip pati I. Trump paaiškina situaciją? Ji teigia, kad šis kaltinimas yra neteisingas. Moteris neigia pasisavinusi anksčiau sukurtų italų mados namų „Aquazurro“ batelių modelius. Pasak I. Trump, jai trūksta konkrečių įrodymų, kad visas šis į viešumą iškilęs skandalas yra pagrįstas.

Tačiau įvykiai kalba patys už save, I. Trump prekinis ženklas į nemalonumus buvo įsivėlęs ir anksčiau. Dar 2012 m. sulaukė kaltinimų kopijuojant mados namų, kaip „Christian Louboutin“ kūrinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)