* Pirmieji aukštakulniai atsirado 3500 m. pr. Kr. Senovės Egipte. Juos nešiojo ne tik bajorai, bet ir mėsininkai tam, kad apsaugotų savo kojas nuo purvo.

* XVIII a. prancūzės avėjo tokius aukštus aukštakulnius, kad pusiausvyrą tekdavo išlaikyti pasiramsčiuojant lazda.

* Dauguma mergaičių įsigyja pirmąją aukštakulnių porą vos dvylikos, o dauguma moterų juos padeda atgal į spintą tik sulaukusios 63 metų amžiaus.

* 15 procentų moterų JAV kiekvienai mėnesio dienai turi po aukštakulnių porą.

* Beveik 13 procentų moterų slepia naujai nusipirktus batelius nuo savo vyrų.

* Brangiausius aukštakulnius dar 1989 m. sukūrė Haris Winstonas, specialiai 50-ųjų filmo „Ozo šalies burtininkas“ metinių proga. Aukštakulniai, puošti rubinais ir deimantais, įkainoti per 3 milijonus JAV dolerių.

* Trečdaliui moterų sunku rasti vietą, kurioje galėtų laikyti visus savo batus.

* Kim Kardashian turi atskirą aukštakulnių kambarį, tarp kurių yra beveik pustrečio šimto Christiano Louboutino kurtų aukštakulnių.

* Dauguma daktarų rekomenduoja batelius, kurių kulniukų aukštis yra iki 5 centimetrų. Tačiau daugiau nei pusė parduotų aukštakulnių – aukštesni nei 7,5 centimetro.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją