Šventinė uniforma - taip galėčiau pavadinti savo naujausią kolekciją. Ruduo-žiema, man kelia melancholiškus jausmus, ilgesį ir laukimą, bet tuo pačiu tai ir kupinas jaukumo, bei labai dinamiškas metas. Norėjosi ištrinti ribas tarp šventės ir kasdienybės, juk laukimo ir pasiruošimo metas trunka gerokai ilgiau, nei pati šventė.

Be abejo, kolekcijoje, kaip jau ir tapo įprasta vyrauja minimalizmas, švarios linijos, simetriški siluetai neperkrauti detalėmis. Tačiau šį kartą norėjosi šiek tiek prabangos dvelksmo, ir išraiškingesnių detalių. Kolekcijoje kontrastuoja puošnus aksomas ir jau spėtas pamilti džinsinis audinys, nubrizgę galai ir raukinukai, grubūs užtrauktukai ir šifonas. Dominuoja marškinių tipo suknelės, tik gerokai transformuotomis rankovėmis. Jos gerokai pakeičia moters siluetą, padaro jį griežtesnį ir tuo pačiu ištaigingesnį. Toks siluetas puikiai tinks ne tik kasdienai.

Universalumas yra labai svarbus mano kūryboje, norisi palikti erdvės žmogui, kuris dėvės tą drabužį. Kai suknelė gali virsti švarku ir atvirkščiai. Taip pat naujam gyvenimui prikeltas, senai pamirštas sarafanas - šioje kolekcijoje yra net trys jo versijos. Šis drabužis išties praplečia galimų nešiojimo derinių skaičių ir suteikia galimybę kiekvieną syki atrodyti vis kitaip. Sarafanus sukurti įkvėpė mokyklinės uniformos. Man patinka panaudoti netikėtas detales, bet tuo pačiu išlaikyti paprastumą ir subtilumą. Spalvų paletė gana sodri. Dominuoja juoda, pilka, mėlyni tonai, sodri baklažano ir gaivi žalia.

Fotosesijos kūrybinė grupė:

Modelis: Rasa Žukauskaitė
Fotografas: Kęstutis Žilionis
Makiažas / Plaukai: Greta Juozaponytė
Prodiuseris: Marius Trajanas
Meno vadovas: Tadas Karpavičius
Drabužiai / Stilius: Sandra Yushka

Klipo autorius: Marius Trajanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)