Pernelyg dažnas sausas valymas

Daugelis turi esminių žinių apie skalbimo mašinų su drabužiais atliekamas valymo procedūras, tačiau kažin ar kas tiksliai galėtų nupasakoti, kas vyksta valykloje, rašo purewow.com. Pagrindinė užuomina – didelis naudojamų cheminių medžiagų kiekis. Jei ant drabužio etiketės radote užrašą „sausas valymas“, bet ne „tik sausas valymas“, be jokios sąžinės graužaties drabužį galite išskalbti rankomis namuose užuot siuntę jį į valyklą. Tokia taktika padės apsaugoti drabužio audinį nuo pernelyg didelio cheminių medžiagų poveikio, o piniginę – nuo visiškai nebūtinų išlaidų.

Drabužiai neišimami iš plastiko maišų

Vis dėlto tenka pripažinti, kad tam tikriems drabužiams sausas valymas – vienintelė išeitis. Svarbu būtinai išimti tokius drabužius iš valykloje ant jų uždedamų plastikinių maišų kuo greičiau. Palikdami drabužius maišuose neleidžiate pasišalinti cheminių medžiagų likučiams, kurie savo ruožtu neigiamai veikia audinį. Taigi rekomenduojama vos tik parsinešus drabužius iš valyklos juos iš karto iš maišų išimti ir pakabinti į spintą.

Lankstymo žymės ant odos

Jei niekada nesate mėginę pašalinti nuo odinių dirbinių lenkimo žymių, esate tikrų tikriausi sėkmės kūdikiai, nes ši užduotis – rimtas iššūkis, įkandamas ne kiekvienam. Pakabinkite kelnes ar ilgaaulius batus ant segtuko, tarp jo ir odos įterpdami pagalvėlę, švarkams kabinti naudokite tvirtas medines pakabas, pakabintų švarkų užtrauktukai būtinai turi būti užsegti.

Lakuotos odos drabužių dėjimas vienas ant kito

Iš bet kurios odos rūšies pagamintų objektų priežiūra – sudėtingas dalykas, tačiau daugiausia pastangų tenka įdėti rūpinantis lakuotos odos dirbiniais. Šis blizgus audinys itin jautriai reaguoja į karštį, neretai prilimpa prie visko, kas tik prie jo prisiglaudžia, o tai savo ruožtu gresia nemaloniais spalvų ar tekstūrų pokyčiais. Geriausias sprendimas tokiais atvejais – atskirti drabužį iš lakuotos odos įdedant jį į drabužiams laikyti skirtą maišą.

Rankinės ant kabliukų

Nors pritrūkus laisvos vietos paprasčiausia sukabinti rankines ant kabliukų šalia durų, vis tik taip pasielgę padarysite daugiau žalos, nei bus naudos. Nuolat įtemptos rankenos gali būti ištampytos, siūlės taps silpnesnės, o tai reiškia, kad prabangus didelių investicijų pareikalavęs rankinukas nebus toks ilgaamžis, kaip jūs galimai tikėjotės.

Neužsegti užtrauktukai

Prieš dedami į skalbyklę būtinai užsekite kelnių užtrauktuką, jei norite apsaugoti kitus skalbinius nuo galimų apgadinimų. Ne ką mažiau svarbu užtraukti ir užsegti batus ir rankines, kurių nenaudojate, kad šie neprarastų formos.

Pakabinti mezginiai

Megztiniai – tobulas pasilinkimas, kai norisi maloniai ir jaukiai apgobiančio drabužio. Vis tik nusivilkus tokį drabužį ir perkėlus jį ant pakabos jis ištįsta, taigi nenustebkite, kad jūsų mėgstamas nertinis ar megzta suknelė taps panašūs į beformius maišus. Taigi patartina tokius drabužius laikyti lentynose ar stalčiuose.

Metalinės pakabos

Jokiais būdais negalima drabužių kabinti ant metalinių pakabų, kurias parsinešate iš valyklos. Investuokite į medinių pakabų komplektą, jei norite išvengti sudėtingai pašalinamų įspaudų pečių srityje. Dar galima grąžinti metalines pakabas į valyklą – toks įprotis suteiks papildomą galimybę pasirūpinti aplinka.

Nevalyti batai

Net jei mėgstamus verstos odos batus nupurškėte nuo drėgmės apsaugančia priemone, svarbu suvokti, kad vanduo nėra vienintelis dalykas, dėl kurio vertėtų nerimauti. Po kiekvieno išėjimo kruopščiai nuvalykite batus švelnia pašluoste pašalindami susikaupusius nešvarumus, dulkes, smėlį ar druską. Nors nešvarumai vos po vienos dienos gali atrodyti visiškai nežymūs, laikui bėgant jie gali pakeisti avalynės spalvą ir tekstūrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją