Noras vienodai rengtis gimta kartu su vaiku

Gimtadienis, krikšto šventė ar Kalėdos? Pasirodo didžioji paslaptis labai paprasta, Šventė nėra svarbu, nes didžiausias noras puoštis vienodai su vaiku užklumpa jam atėjus į pasaulį: „žinote, kai tik gimsta vaikas nori viską su juo susieti’’, – su šypsena veide pasakoja prekės ženklo „Mano pyplius’’ kūrėja. Vaiko ir tėvų ryšys derinant aprangas tarsi šiuolaikinė vizitinė kortelė, ant kurios vos vienas noras – išreikšti meilę savo atžalai.

Puošiamasi ne tik per šventes

Ne vienas prekės ženklas, kuriantis rūbelius ir aksesuarus mažiesiems pastebi, jog pirminė drabužių duetų atmaina buvo mamos ir dukros ryšys. Tokios šventės kaip gimtadieniai ir krikštynos tapo neatsiejama vienodai apsirengusių damų dalimi. Tuo tarpu, šiandien vienbalsiai suskumbama pastebėti, jog atsirado pokyčių. Vienodai rengtis ir puoštis tik per svarbius ir pažymimus gyvenimo įvykius nori nebe visos mamos. Svarbu ir kasdienybė! O įdomiausia, jog atrandamas praktiškumas: „Net ir besirenkant rūbelius šventinei dienai nebenorima labai puošnių variantų. Ieškoma modelių ir spalvų, kurie būtų lengvai pritaikomi ir kasdienybėje.’’ – šiuo praktiškų mamų atradimu dalijasi prekės ženklas „Cukraus vata’’. Pūsti sijonai, tiulai ir blizgučiai – mėgiama, tačiau į rinką drąsiai žengė nauji dalyviai – patogūs laisvalaikio kostiumėliai, kitokios tekstūros suknelės, sijonai, kelnės.

Vilioja audiniai

Kodėl drabužių duetų noras persirito į kasdienybę nėra sunku suprasti. Noras patogiai, nevaržomai ir laisvai krėsti visas vaikiškas išdaigas greitai padiktavo savo taisykles visiems gamintojams. Prekės ženklo „KumKum’’ kūrėjos – dvi mamos su šiomis taisyklėmis iškart susipažino „Auginant vaikus yra svarbu audinio sudėtis, kuri leidžia mažam ar dideliam vaikui laisvai judėti, nevaržo vaiko judesių.’’ Čia tapo aišku, jog kuriais sezonai taip madingos detalės tiesiog negali prisitaikyti prie vaikiško pasaulio taisyklių, nes yra pernelyg nepatogios, erzinančios ir trukdančios. Todėl didžiausia dėmesio koncentracija susitelkia į audinius. Iš jų reikalaujama ne tik patogumo, bet ir praktiškumo bet kokioje aplinkoje, kokybės nešiojimo ir skalbimo atžvilgiu. Negana visa to, vaikiški drabužiai turi pulsuoti gyvybe – atitikti bent šiokius tokius mados standartus. Tad ar viską sudėjus nepasidaro aišku, kaip neįmanoma tėvams atsispirti šių pliusų gausai ir pasidaro paprasta rengtis duetais.

Nebūtinai nuo galvos iki kojų

Kaip šaunu ar patogu bebūtų derinti vaikų ir savo asmeninį garderobą tai negali būti amžina gyvenimo proceso dalis. Mažųjų drabužiai kupini gyvybės ir džiaugsmo, animacijos aplikacijų gausos ir spalvinių sprendimų, kurie turi maskuoti tokius dalykus kaip nuo pedantiškos tvarkos gerokai atsiliekančią kasdienybę. Juk kaip antai užsimena drabužių kūrėjai „Pumpiai’’ labai dažnai pačių vaikų rankos tiesiasi į drabužius, ant kurių nutupia tokie gyventojai kaip: paukšteliai, avytės ar kačiukai. „Juk kartais gražiau ir stilingiau maža detalė suderinta su tėvų apranga, bet ne „uniforminė“ apranga’’- atvirauja „KumKum Design’’. Šiai minčiai pavijui atrandame tokius kūrėjus kaip -„Boho bow’’. Berniukams ir mergaitėms aksesuarų pasaulį puoselėjantys kūrėjai gali tapti bet kokios progos palydovais. Skonį nuo vaikystės skatinantys kurti plaukų lankeliai,galvajuostės, segtukai mergaitėms ar peteliškės berniukams yra ta išeitis, kurios ieško tėvai, nenorintys nuo galvos iki kojų susilieti į visumą su savo atžala.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją