1. Kašmyro drabužius visuomet skalbkite tik rankomis, o džiovinkite plokščiai ištiestus ant džiovyklos. Jei kabinsite ant grotelių, jie išsitampys.

2. Pašalinti raudonojo vyno dėmes galite baltuoju vynu.

3. Jei ant natūralios odos gaminio atsirado riebalų dėmė, užbarstykite šiek tiek kūdikiams skirtos pudros, palikite per naktį. Ryte dėmė turėtų būti dingusi, o jei ne - procesą pakartokite.

4. Nemalonų kvapą iš antrų rankų parduotuvėje pirktų drabužių pašalinsite sumaišiusi vandenį ir degtinę santykiu 2:1. Šiuo skysčiu papurkškite ant drabužio, po kurio laiko nemalonus kvapas turėtų dingti.

5. Greičiausiai spintoje turite daugybę daiktų, kuriuos kažin ar dar kada apsivilksite. Darydama pertvarką atidėkite drabužius, kuriuos dėvite labai retai arba išvis nebuvote apsirengusi. Juos apžiūrėkite po vieną ir atsakykite sau į klausimą, ar šiandien tokį drabužį pirktumėte? Jei ne, nedvejodama jo atsikratykite.

6. Nuo megztinio pašalinti susivėlusio pluošto gumulėlius galite skutimosi peiliuku, tačiau tai gana rizikinga. Verčiau gumulėlius šalinti pėdų priežiūrai skirta pemza, taip išvengsite skylių ir atsikratysite nudėvėto megztinio efekto.

7. Pašalinti dėmes iš verstos odos galima džiovinta duonos pluta. Švelniai ja patrinkite dėmę, kol ši pranyks, tuomet specialiu šepetėliu pašiauškite verstos odos gaminį.

8. Atnaujinkite seną pabodusį paltą pakeitusi jo sagas, prisekite ryškesnę kailinę apykaklę. O siuvėjas tegul pakeičia pamušalą nauju.

9. Kad pratampytumėte naujus kiek spaudžiančius odinius batelius, apsimaukite vilnones kojines, tuomet į pėdas plaukų džiovintuvu pūskite karšto oro srovę.

10. Vietoje skalbimo džinsus įdėkite į plastikinį maišelį ir palaikykite šaldiklyje dieną ar dvi. Taip pašalinsite iš džinsų kvapą, atnaujinsite audinį. Vis dėlto dėmės tokiu būdu nepranyks.

11. Pašalinti pudros dėmes iš drabužių galite šias švelniai patrynusi audinio skiaute, apipurkšta skutimosi putomis.

12. Niekuomet šlapių natūralios odos batų nedžiovinkite prie radiatoriaus. Leiskite jiems išdžiūti natūraliai. Jei šlapius odinius batus (pirštines, rankinę ar kitą odos gaminį) džiovinsite padėjusi ant ar prie radiatoriaus, oda suskilinės, išbluks, gaminys praras formą ir daiktas greičiau susidėvės.

13. Neturite laiko liemenėlių skalbimui rankomis? Tuomet sudėkite jas į tinklinį skalbimo maišelį ir skalbkite mašina, įjunkite švelnesnę programą ir pasirinkite skalbimą šaltu vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)