O ji, kaip žinia, yra viena jautriausių ir lengviausiai pažeidžiamų kūno sričių. Taipogi, veidas - labiausiai moterų puoselėjamas. Kasdien naudojamas makiažas, valikliai ir prausikliai daro poveikį veido odai. Tad natūralu, kad ją turime puoselėti ir saugoti.

Kaip tą padaryti jeigu nėra laiko periodiškai apsilankyti pas grožio specialistus ar tam negalime skirti didesnės savo finansų dalies? Juk norime išlikti gražios visada.

Išeitis yra! Tam nereikia pirkti brangių kremų ar losjonų. Į pagalbą pasitelkime natūralias priemones, kurios ne tik užtikrins, kad nuo jų nenukentės jūsų oda, bet ir galėsite šiuos produktus lengvai įsigyti bet kurioje parduotuvėje už priimtiną kainą.

Šaltas oras neigiamai veikia odos paviršių, jį išsausindamas. Tad jei norite išvengti jos šerpetojimo ir atsiradusio raudonio, reikia užtikrinti pastovų jos drėkinimą. Tam padės aliejai. Geriausia - jei jis bus alyvuogių ar migdolų. Nuprausus veidą šiltu vandeniu, atsargiai nusausinkite jį minkštu rankšluosčiu ir sukamaisiais judesiais įtrinkite aliejumi. Palaikykite 20-30 min. ir nuplaukite.

Tonizuoti veido odą tinka greitai pagaminama kaukė. Tam reikės kiaušinio ir mielių. Kiaušinio baltymą išplakite iki putų, įberkite mieles ir gerai išmaišykite. Užtepus ant veido palaikyti iki 15 min.

Jei jūsų oda yra ne sausa, o riebi, jums padės žolelių kaukė. Jai reikės džiovintų asiūklių, pipirmėtės, šalavijo, liepžiedžių ramunėlių (jų galima rasti vaistinėse). Sumaišykite šias žoleles ir užpilkite karštu vandeniu. Būtinai jas pakaitinkite ant silpnos ugnies apie 20 min. Tyrele patepkite odą ir palaikykite kaukę iki 15 min.

Veido oda stebėtinai raudonuoja, o raudonis niekaip nedingsta? Yra kelios veiksmingos priemonės. Rinkitės kokosų aliejų, kurį užtepus ant veido palaikykite apie 15 min. ir nuplaukite. Kita priemonė - mėta. Ši žolelė turi savybę gydyti nuo odos niežulio ir paraudimų. Sutrinkite keletą mėtos lapelių ir šią masę užsidėkite ant paraudusių odos vietų. Jos ilgai nereikėtų laikyti, pakaks 5 min. Po jos būtinai nusiplaukite veidą.

Dalį laisvo laiko galite skirti odos maitinimui. Tam padės bananų kaukė. Sutrinkite bananą iki tyrės konsistencijos ir į šią košelę įpilkite pieno. Gerai išmaišykite ir tepkite ant veido. Kaukę palaikykite iki 20 min. ir nuplaukite šiltu vandeniu. Jūsų oda taps žymiai gaivesne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)