„Smart Casual“ - vienas iš mažiausiai oficialių aprangos kodų, pavyzdžiui, lyginant su „White Tie“. Tačiau gavus kvietimą, kuriame yra įrašytas toks pavadinimas, vistiek pravartu skirti dėmesį išvaizdai.

Kam skirtas „Smart Casual“?

Tai - puošnus, bet kartu ir kasdienai tinkantis aprangos kodas. Be abejo, jis yra skirtas išeigai, vakarėliams, renginiams, susitikimams ir kitoms panašioms progoms. Taipogi gali tikti ir einant į darbą.

Kaip turi atrodyti vyrams ir moteris skirti drabužiai?

„Smart Casual“ apranga yra tarytum laisvalaikio ir išeigos drabužių miksas. Tai - universalus pasirinkimas tiek vyrams, tiek moterims.

VYRAI

Ką tokiu atveju turėtų vilkėti vyrai? Kad sukurti netokį oficialų aprangos stilių, vyrai turėtų rengtis klasikinio stiliaus švarką, prie jo tinka ir džinsai (žinoma, geriau, kad jie nebūtų plėšyti ar ryškių spalvų), derinami marškiniai arba polo tipo marškinėliai su apykakle, o prie šio derinio avimi klasikiniai batai. Ką galima derinti prie šios aprangos nėra griežtai ribojama. Tinka ir kaklaskarės, dailūs šalikai, liemenės, kaklairaiščiai.

MOTERYS

Tuo tarpu moterims nebūtina vilkėti suknelių. Puikia alternatyva gali tapti ir dviejų dalių kostiumėlis. Rinkitės švarko ir sijono arba švarko ir kelnių modelį. Prie jo derinkite marškinius arba marškinėlius. Taipogi tinka ir tamsūs džinsai, rinkitės aukštakulnę avalynę. Jeigu nenorite vilkėti švarko, galite jį pakeisti į klasikinį vienspalvį megztuką. Papuošalus rinkitės nuosaikius, minimalistinio stiliaus. Tiks nedidelis rankinukas arba delninė.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)