Pateikiame keletą gudrybių, kaip avėti avalynę ir kokius jos modelius rinktis, kad jūs atrodytumėte nepriekaištingai.

Atėjus šaltam orui mes neretai pagalvojame apie vienintelį variantą - ilgus aulinius batus, į kuriuos sukišame džinsus, tampres ar kitas siauras kelnes. Tačiau jeigu jūs negalite pasigirti liaunomis kojomis, tai nebus geriausias variantas. Tam, kad paprasčiausi batai neparyškintų jūsų figūros trūkumų, rinkitės priešingą variantą, t.y. mėgstamus batelius avėkite nesukišdami kelnių į juos. Šiam būdui puikiai tiks itin madingi platesnio silueto, dekonstruoto modelio džinsai bei grubesnio kulno aulinukai.


Bershka, gamintojų nuotr.

Kita alternatyva, labiau tinkanti išeigai ar pasipuošti švenčių metu - aukštakulniai bateliai sukryžiuotais dirželiais. Taip, modelis, turintis užsegimą su dirželiu ties kulkšnimi optiškai trumpina kojas, tačiau asimetriškai susikertančios linijos nukreipia dėmesį nuo jūsų kojų į pėdas, tad tokiu būdu žvilgsnis nekrypsta į visą kojų ilgį.


Zara, gamintojų nuotr.

Kūno spalvos bateliai taipogi yra gera išeitis. Kadangi jų spalva beveik nesiskiria nuo jūsų odos atspalvio, taip išilginamos kūno proporcijos, o kojos atrodo kur kas ilgesnės ir lieknesnės. Nude bateliai tinka prie bet kokio stiliaus aprangos, yra universalus ir klasika tapęs pasirinkimas.

Bershka, gamintojų nuotr.

Jeigu didesniu prioritetu laikote patogumą, bet visgi norite gražių ir elegantiškų batelių, tinkamiausias variantas - smailianosiai. Tai gali būti balerinų stiliaus, įsispiriami (primenantys šlepetes), aulinukai. Kiek išilginto modelio nosys optiškai prailgins ir jūsų kojas.


Zara, gamintojų nuotr.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)