Juk į lagaminą susigrūsti reikia viską: drabužius, batus, šlepetes, saulės akinius, kosmetiką ir daug daug įvairių daiktų, kurių gali prireikti atostogų metu.

Seminare „Stilingos atostogos su Agne Gilyte“ specialistė pamokė, kaip supakuoti atostogų lagaminą ir pasidalijo savo asmenine patirtimi.

Seminaras „Stilingos atostogos su Agne Gilyte“

Anot stilistės A. Gilytės, susiformuoti atostogų garderobą taip, kad visuomet atrodytumėte puikiai, o lagaminai negrasintų viršsvoriu, nėra taip sudėtinga, jei žinai, kaip tai padaryti.

Taigi, jei norite keliauti paprastai ir be rūpesčių, reikia atlikti namų darbus. Tada nebeslėgs kelioninio krepšio viršsvoris, neapims jaudulys ar prieškelioninė psichozė. Be to, nereikės lakstyti iš vienos parduotuvės į kitą ir paskutinę minutę ieškoti naujo maudymosi kostiumėlio ar paplūdimio krepšio.

Tad apie atostogų metu reikalingus daiktus DELFI Stiliui papasakojo Agnė Gilytė.

– Didžiausia klaida, kurią keliaudamos daro moterys?

– Paprastai žmonės susikurią klaidingą atostogų viziją ir pagal ją prisiima per daug daiktų. Pavyzdžiui, tų, kurie prie nieko nedera, kurių seniai nebedėvi, bet morališkai jaučia jiems įsipareigojimą. Taip pat ir tų, kuriuos ką tik įsigijo, tačiau nėra tikri ar patinka. Atostogų lagaminas neretai tampa pavienių daiktų kratiniu, kurį vainikuoja daiktai, kurių gal vis dėlto prireiks, todėl dėl viso pikto įsimeta. Kelia šypseną, ar ne?

– Būtini drabužiai, be kurių mergina ar moteris neapsieis atostogų metu?

– Reikia visko, tačiau apgalvotai, nes reikia mąstyti ne pavieniais daiktais, o deriniais. Tarkime, svarbu pasiimti daugiau palaidinių, marškinėlių, marškinių, o ne kelnių. Suknelės visada gelbėja, nes jų beveik nereikia su niekuo derinti.

Neapsieinu be lengvos, tačiau didelės skaros – ji tarnauja ir kaip šalikas, ir kaip paplūdimio patiesalas, ir laikinas drabužis užsimesti, kai eini ledų. Panaudoju ir kaip pagalvėlę po galva lėktuve.

– Ko lagamine tikrai nereikia? Ką vertėtų iš jo išmesti?

– Nereikia penkių porų batų savaitei, nereikia drabužių, kurie susiglamžo, nereikia klasikinių biuro drabužių ir nereikia itin siaurų siluetų, su kuriais bus ir nepatogu, ir karšta.

Agnė Gilytė

– Ką daryti toms moterims, kurios kiekvieną dieną atostogų nori atrodyti skirtingai, bet lagaminas mažas?

– Rinktis daiktus, kurie dera tarpusavyje. Tą pačią marškinių tipo palaidinę galima vilkėti dieną prie šortų ir vakare prie siauro trikotažinio sijono ir aukštakulnių. O tą patį sijoną kitą dieną vilkėti galima ir su trikotažo marškinėliais, pavyzdžiui, einant į ekskursiją ir t.t. Beje, prieš porą mėnesių dariau eksperimentą – į talpią rankinę tilpo 7 deriniai arba iš 10 daiktų sukūriau 29 derinius.

– Prioritetas keliaujant: suknelės ar kelnės?

– Mano manymu, suknelės – su jomis viskas paprasčiau. Ypač atostogaujant.

– Aukštakulniai atostogų metu – patogus pasirinkimas?

– Žinoma, jei kulnas storas, o kurpalis – kokybiškas.

– Balta ar juoda? Dažniausiai merginos atostogų metu nori puoštis šviesiai, bet šviesūs drabužiai nėra praktiški, nes gali išsitepti, vieta taip pat ribota. Ką daryti tada?

– Geriausia rinktis spalvas, kurios jums tinka ir kurios yra jums įprastos. Tikrai neverta pirkti žalios suknelės, jei tos spalvos nepažįstate ir ji nėra įprasta jūsų garderobe. Tačiau jei norisi spalvų, juk tai gali būti nebūtinai kelnės, gal užteks batelių ar karolių? Tiesa, keliaudamos nepamirškite aksesuarų – karolių, kepurės, pakabuko, akinių. Jie labai pagyvina aprangą.

– Ar atostogų metu reikalinga dekoratyvinė kosmetika?

– Taip, tačiau minimaliai. Rinkčiausi labai lengvą ir tą, kuri paryškins jūsų nuostabiai įdegusią odą: šiek tiek blizgesio, lengvos kreminės pudros (dabar yra ir apsauginių saulės kremų su tonu), blakstienų tušo ir šiek tiek bronzanto. Daugiau nieko nereikia. Nebent vienų ryškių lūpų dažų. Jie visada išverčia iš koto!

– Kokie saulės akiniai madingi šiemet ir kokius pasiimti, kad tiktų prie viso garderobo?

– Aš visuomet rekomenduoju turėti, ir pati turiu, dvejus – vienus linksmus, kiek ekstravagantiškus ar žaismingus. Kitus – klasikinius, kurie tiks visur ir prie visko. Taip ir žongliruoju.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)