Kaip pasakoja grožio salono „LaVie“ įkūrėja ir kosmetologė Vita Graliauskienė, aknė yra viena aktualiausių šių dienų problemų. Kai kurie žmonės mano, jog tai paauglių liga ir suaugus praeina. Specialistė pastebi, jog vis daugiau brandaus amžiaus moterų kreipiasi dėl šios bėdos. „Pasitaiko ir tokių atvejų, jog klientė paauglystėje visai neturėjo spuogų. Visas „džiaugsmas“ prasidėjo sulaukus 30-40 metų. Priežastys, kodėl taip nutiko, gali būti labai įvairios. Gal tai stresas, užterštumas, hormonų sutrikimai, netaisyklinga mityba, netinkamos kosmetikos naudojimas ar netinkama odos priežiūra“, – sako kosmetologė.

Blogiausias dalykas, kas daroma norint pašalinti aknę, tai spuogų ir pūlinių spaudymas. Labai svarbu rytą ir vakarą odą kruopščiai prausti švelniais geliniais prausikliais ar putomis, kurių sudėtyje nėra šarminių medžiagų. Odą reikėtų valyti drėkinančiais losjonais, vengti sausinančių losjonų su alkoholiu. Nepamiršti bent kartą per savaitę odą pašveisti giluminiu porų valikliu, vengti grubių šveitiklių su abrazyvinėmis dalelėmis. Ypač svarbu tinkamai pasirinkti kosmetines priemones, be kurių odos būklė tikrai negerės. „Geriausiai šiuo klausimu pataria profesionalas. Jei matote, kad jus kankina aknė, būtinai kreipkitės į dermatologą. Taip pat, nereikėtų pamiršti namų darbų. Jei neprižiūrėsite savo odos namuose, jokio pagerėjimo nesitikėkite. Procedūros, suderintos su gydymu, ir kruopšti priežiūra atneša geriausius rezultatus“, – pasakoja kosmetologė V. Graliauskienė.

Stengiantis išspręsti aknės problemą, dažniausiai taikomos veido odą tausojančias, drėkinančias procedūras. Jos greičiausiai atneša norimus rezultatus. Taip pat specialistė liepia drėkinti odą. „Nors dažniausiai klientės būna įsitikinusios, jog svarbiausia yra riebią odą sausinti. O yra viskas atvirkščiai! Labai svarbu ją drėkinti. Tai viena didžiausių moterų klaidų – išsausintą odą dar labiau sausinti priemonėmis, kurios kovoja su akne. Jei jūsų veido oda riebi, blizga, nereiškia, kad jai netrūksta drėgmės. Svarbiausia yra nelaukti, kol odos būklė savaime pagerės. Klientas, kuris laiku kreipėsi į specialistus, greičiau džiaugsis vėl gražia veido oda“, – sako V. Graliauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)