Skamba keistai, ar ne? Kuo gi mūsų garderobo turinys gali būti susijęs su plaukais, sakysite?

„Daugelis galvoja, kad plaukas lūžta tik dėl to, kad organizme yra per mažai drėgmės, per daug būnama saulėje, nukenčia nuo tiesinimo žnyplių ar džiovintuvo. Taip, šie veiksniai įtakoja plauko būklę, bet plaukas taip pat lūžta nuo trinties į kitą plauką ar rūbus. Ypatingai, kai vilkime aštresnius audinius – vilną, kašmyrą.

Tam, kad išvengtumėte trinties, plaukų galus būtina sutepti aliejumi“, – per DELFI TV Gyvai konferenciją žiniomis dalijosi K. Rimdžius.

Plaukus stilistas rekomenduoja kirpti griežtai ne rečiau nei kas tris mėnesius.

„Suvokime vieną dalyką – plauko galas turi skilti natūraliai. Geriau nukirpti pusę centimetro ar centimetrą, kur jis yra išskilęs, nes nenukirpus skylančio plauko, jis ima skilti aukštyn. Anksčiau ar vėliau plaukai ima lūžti, kristi“, – teigė 16 m. patirtį turintis stilistas.

Paklaustas, tiesa ar mitas, kad įvairūs plaukų aliejai iš tiesų turi tik kosmetinį, bet ne gydomąjį efektą, K. Rimdžius teigė, jog kosmetinio aliejaus paskirtis tėra suglotninti plauką.

„Kosmetinio aliejaus pagrindinis tikslas nėra gydyti plaukus. Tai formavimo priemonė. Yra aliejai galams, kurie naudojami po džiovinimo, kad suglotnintų plauko žvynelius ir apsaugoti nuo aplinkos taršos. Aliejaus sudėtyje yra veikliųjų medžiagų, kurios pamaitina plauką, tačiau kosmetinis aliejus plauko negydo“, – sakė stilitas.

Kalbėdamas apie aliejaus naudojimą, plaukų kirpimo ir dažymo meistras teigė, jog priemonę galima tepti tiek ant šlapių, tiek ant sausų plaukų. Anot jo, Tobulas variantas – išsiplovus galvą užteptį lašelį prieš džiovinimą ir lašą po džiovinimo. Dar lašelį galima naudoti po formavimo.

Šiltuoju metu aliejų pravartu turėti ir automobilyje, plaukus pamaitinti, pavyzdžiui, įstrigus eismo kamštyje.

Tiesa, K. Rimdžius pataria nedaryti sau meškos paslaugos ir nepadauginti kosmetinio aliejaus.

„Jei prisispausi saują kosmetinio aliejaus ir nueisi miegoti – kitą rytą tiesiog sunkiai juos išplausi“, – sakė jis.

Stilistų A. Gilytės ir K. Rimdžiaus konferencija apie plaukų priežiūrą:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)