– Pradėkime nuo to, kaip rinktis akinių rėmelius ir juos derinti prie drabužių?

– Akinių formą, visų pirma, reikėtų derinti prie savo veido, o ne prie drabužių. Pastaraisiais sezonais akinius galima rinktis iš ypač didelės įvairovės, tad būtina atkreipti dėmesį į savo veido formą ir akinių liniją. Vertėtų nuspręsti, ar norite, kad antakiai matytųsi, ar antakių linija būtų paslėpta? Jeigu išsirinksite akinius, kurie tinka pagal jūsų veido bruožus, su jais visada atrodysite gerai. Tuomet galite rinktis ir skirtingus jų modelius. Pavyzdžiui, madingus veidrodinio tipo, sidabrinius, juodus ar leopardo rašto rėmeliais. Tad jei akiniai idealiai tiks prie veido, drabužius rinktis bus paprasčiau, mat deriniai gali būti labai įvairūs.

Tačiau kasdienybėje žmogus negalvoja labai racionaliai ir stiliaus pasirinkimas būna intuityvus. Tie patys katės akių formos akiniai prie labai moteriškos nėriniuotos suknelės bus tarsi dvigubas moteriškumo paryškinimas. Tai man asocijuojasi su „Dolce & Gabbana“ stilistika – nėriniuota suknelė, katės akiniai su gėlytėmis, garbanoti plaukai – visiška romantika. Tai nėra blogai. Tik priklauso, koks yra jūsų tikslas. Vis tik aš patarčiau dažniau naudoti kontrastus.


– Prie kokios aprangos tinka visuomet madingi katės akių formos akiniai?

– Šios formos akiniai tinka prie labai skirtingos aprangos. Jie yra labai moteriški, todėl su jais galima sukurti įvairius derinius. Visada efektingai atrodo kontrastingas įvaizdis. Pavyzdžiui, jei jūs dėvite klasikinį lietpaltį ar švarką, tuomet juodi katės akių formos akiniai sudarys kontrastą ir tuo pačiu paryškins jūsų moteriškumą. Akiniai yra aksesuaras, kuris leidžia minimaliomis priemonėmis susikurti stilingą įvaizdį, todėl į akinius investuoti verta. Taip pat jie pravers, jei būsite be makiažo.
Akiniai

– O kaip derinti aviatoriaus akinius ir aprangos stilių?

– Aviatoriaus akinių modelis – labai charakteringos formos. Mano manymu, aviatoriaus akiniai yra vyriškas atributas, todėl jie sudaro kontrastingą įspūdį. Kai moteris dėvi kokį nors vyrišką stiliaus akcentą, tai paryškina moters seksualumą. O aviatoriaus akiniai būtent tokie ir yra. Kadangi jie jau savaime turi tam tikro seksualumo, tad rūbai gali būti kasdieniai, pavyzdžiui, paprasti marškinėliai, sportinės stiliaus kelnės, sportbačiai. Tai yra vienas iš aprangos derinių, kuris šiam akinių modeliui puikiai tinkantis.

Dabartinės tendencijos yra tokios: geriau maišyti aprangos derinius, nei apsirengti vienu stiliumi. Aviatoriaus akiniai ir militaristinis švarkas – tai būtų jau per daug. Tačiau tokie akiniai gerai derėtų prie romantiškos suknelės ant petnešėlių.

Akinių derinimas prie drabužių

– Kokius akinius geriausia rinktis prie klasikinės aprangos?

– Jei rengiatės klasikinio stiliaus drabužiais, akiniai taps įvaizdį ir stilių formuojančiu dalyku. Pavyzdžiui, jeigu jūs užsidėsite klasikinio tipo akinius, jūsų apranga išliks elegantiška. Bet jei priderinsite itin madingus veidrodinio tipo akinius su rožiniais briliantais nusagstytais rėmeliais, jūsų klasikinė apranga atrodys labai šiuolaikiškai ir atitiks klasikinį mados klyksmą. Pastebėsite, kad klasikiniai rūbai bus kaip fonas jūsų akiniams.

Akinių derinimas prie drabužių

Kitas pavyzdys: jeigu jūsų mėgiama apranga yra klasikinė ir dėvite seksualius, moteriškus katės akių formos akinius, išryškės jūsų moteriškumas.

– Vasara – suknelių metas. Kokius akinius patariate derinti prie jų?

– Šiuo atveju nereiktų koncentruotis į kontrastą, bet jeigu aviatoriaus akiniai čia netinka. Aš siūlyčiau rinktis moteriškesnį variantą arba neutralų klasikinį.

– Kada geriau atsisakyti akinių ir juos pakeisti kontaktiniais lęšiais?

– Raudonojo kilimo ar kituose oficialiuose renginiuose netinka akiniai nuo saulės. Tačiau yra atvejų, kai reikia gerai pasvarstyti, ką rinktis, mat stilius yra toks dalykas, kuris reikalauja dėmesio. Jei jaučiate, kad jūsų mėgiami akiniai nederės prie aprangos stiliaus, tokiu atveju reiktų rinktis lęšius.

Vertėtų atminti, kad akiniai yra išraiškinga detalė ir į ją atmestinai žvelgti nederėtų. Tad jei neturite laiko apie tai galvoti, rinkitės lęšius. Be to, šitaip išvengsite netinkamai parinktų stiliaus akcentų, o veidas bus neutralesnis.

– Kokius akinių rėmelius rinktis – plastikinius ar metalinius rėmelius?

– Parduotuvėse galima rasti to paties modelio daug skirtingų variantų. Brangi faktūra, brangus metalas yra iškalbingesnis kaip statuso dalykas. Gali būti minimalistinis dizainas, bet pati faktūra atkreipia dėmesį. Tuo tarpu kažkokia pigi plastmasė gali viską supaprastinti. Reikia žiūrėti pagal situaciją. Jeigu jūs einate į solidų verslo renginį, nesinorės labai eksperimentuoti ir derinti žaismingų spalvų. Tokiu atveju labiau tiks klasikiniai, geros firmos, prabangūs, metaliniais rėmeliais akiniai.

– Ką manote apie akinius be rėmelių?

– Akiniai be rėmelių yra neutralūs, mažiau pastebimi. Tokie akiniai atlieka regos korekcijos funkciją ir nėra stiliaus, estetikos detalė. Jie nėra iškalbingi. Jei norisi prasmukti, likti nepastebimam, tuomet tokie akiniai jums tiks. Jei norite sukurti stilių, įvaizdį, verčiau rinktis akinius su rėmeliais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)