Moterų turnyro finale varžybų favoritės Evelina Abaravičiūtė ir Natalija Sizonenko 6:1, 6:0 nugalėjo Vaidą Martinkutę ir Gretą Zilniūtę.

Lemiamame mišrių dvejetų turnyro susitikime M. Volkovičius ir ir N. Sizonenko 7:5, 6:3 privertė pasiduoti L. Pakulos ir E. Abaravičiūtės duetą.

Arūnas Grigalauskas, Lietuvos teniso sąjungos viceprezidentas, sako tikintis, jog paplūdimio tenisas Lietuvoje gali tapti smagia ir populiaria vasaros pramoga.

„Paplūdimio tenisą Lietuvoje kol kas žaidžia gana siauras būrys entuziastų. Tiesa, kaip kurie iš jų jau turi iškovoję gražių tarptautinių pergalių. Štai vyrų turnyro nugalėtojas M. Volkovičius turi 85-ą Tarptautinės teniso federacijos paplūdimio teniso reitingą, o E. Abaravičiūtė yra 414-a“, - teigė A. Grigalauskas.

Tarptautinė teniso federacija (ITF) paplūdimio teniso individualius ir komandinius pasaulio čempionatus ir kitas varžybas rengia nuo 2008 metų. Ši sporto šaka yra ypač populiari Ispanijoje, Italijoje, Pietų Amerikos šalyse.

Lietuvoje paplūdimio tenisas žaidžiamas nuo 2011 metų. Lietuvos paplūdimio teniso čempionatą organizavo Lietuvos teniso sąjunga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)