Tai reiškia, kad kai M. Šarapova galės grįžti į kortus, jai jau bus beveik 31-eri metai.

Be ant plauko pakibusios tolesnės sportinės karjeros bei sugriauto įvaizdžio ir reputacijos, M. Šarapovai stipriai atsirūgs ir finansiškai.

Forbes“ teigimu, M. Šarapova 11 metų iš eilės yra geriausiai apmokama pasaulio sportininkė moteris.

ITF pradžiai M. Šarapovą nuo varžybų nušalino nuo kovo 12 dienos, o diskvalifikacija įsigaliojo nuo sausio 26 d.

Rusijos tenisininkė dar gali kreiptis į Sporto arbitražo teismą Lozanoje.

M. Šarapova per savo karjerą laimėjo penkis „Grand Slam“ serijos turnyrus, su Rusijos rinktine iškovojo Federacijų taurę ir tapo 2012-ų Londono olimpinių žaidynių vicečempione. 2005 metų rugpjūtį ji pirmą kartą tapo pirma pasaulio rakete.

Šiuo metu ji yra nusiritusi į 26-ą poziciją.

Primename, kad kovo 7 dieną M. Šarapova surengė specialią spaudos konferenciją ir pati prisipažino vartojusi dopingą.

„Noriu jums pranešti, kad neseniai gavau laišką iš Tarptautinės teniso federacijos (ITF), kuriama sakoma, kad aš vartojau dopingą. Aš 10 pastarųjų metų vartojau vaistą „Mildronatą“. Dabar paaiškėjo, kad jis turi kitą pavadinimą – „Meldonium“. Jis ir aptiktas mano kraujyje. Aš nežinojau, kad tai uždraustas preparatas. Šeimos gydytojas jį man duodavo“, – sakė M. Šarapova, kurios dopingo testas buvo teigiamas per Australijos atvirą čempionatą (sausio 26-ą dieną – DELFI).

Meldonio (meldonium) dihidratas į draudžiamų preparatų sąrašą pateko tik nuo 2016 metų sausio 1 d. Mildronatas, kurio sudėtyje yra meldonio, didina ištvermę ir sumažina raumenų įsitempimą, esant dideliems fiziniams krūviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (384)