Pirmajame atrankos rate R. Berankis rezultatu 6:2, 6:3 įveikė 27-erių metų italą Gianlucą Naso (ATP-278), antrajame 6:4, 6:3 nugalėjo 31-erių metų brazilą Andre Ghemą (ATP-226).

Paskutinėje atrankos dvikovoje 23 metų lietuvis rezultatu 6:3, 6:1 sutriuškino metais vyresnį slovaką Andrejų Martiną (ATP-147).

Sėkmingai įveikęs kvalifikaciją 130-ią vietą geriausių pasaulio tenisininkų sąraše užimantis R. Berankis užsitikrino 35 ATP reitingo taškus ir 30 tūkst. Australijos dolerių čekį.

Ričardo varžovas pirmame pagrindinio turnyro etape bus 25-erių metų ukrainietis Aleksandras Dolgopolovas (ATP-55).

Specialiai DELFI skaitytojams - interviu su R. Berankiu prieš dvikovą su A. Dolgopolovu.

Kaip vertini pirmus tris „Australian Open“ atrankos mačus. Lengvai ar sunkiai pavyko įveikti kvalifikaciją?

Lengva tikrai nebuvo, nes „Grand Slamuose“ žaidėjai nedovanoja nė vieno taško. Savo žaidimą vertinu gerai. Aikštelėje jaučiuosi užtikrintai ir pasitikinčiai. Laukiu rytdienos mačo prieš A. Dolgopolovą.

Ar pažįsti A. Dolgopolovą? Esat žaidę vienas su kitu? Bendraujate?

Taip, esam pažįstami nuo mažens. Prieš jį žaisti oficialaus mačo nėra tekę, bet per daug metų keletą kartų treniravomės. Negaliu sakyti, kad esame draugai, tiesiog pažįstami.

Esat skirtingų stilių žaidėjai?

Taip, esame skirtingų stilių žaidėjai. Jo stilius sunkiai nusakomas, labai įvairus. Sunku nuspėti ką ir kokiu momentu jis sugalvos daryti su kamuoliu.

Pakankamai greitai išsprendei reikalus kvalifikacijoje. Tavo treneris Dirkas Hordorffas patenkintas žaidimu ir sportine forma?

Taip, manau šiuo metu Dirkas patenkintas mano žaidimu, bet vistiek yra dar daug vietų, kurias reikia sustiprinti. Jas ir bandome tobulinti.

Niekam nesinori žaisti kvalifikacijoje, bet dabar tai gali būti vienas iš pranašumų?

Nemanau, kad tai didelis pranašumas. Labiausiai priklauso prieš ką tenka žaisti pirmą ratą. Jeigu žaidi prieš patyrusį žaidėją, tai nėra pranašumas, nes jiems nėra didelio jaudulio ir nesvarbu ar tai pirmas, antras, ar trečias ratas. Tuo metu jie būna nepavargę, tuo tarpu žaidėjui po kvalifikacijos tai būna ketvirtas mačas per savaitę. Jeigu burtai iškrenta ne prieš tokį patyrusį žaidėją, tokiu atveju tai pradžioje gali suteikti tam tikrą pranašumą.

Jauti lietuvių palaikymą Melburne? Patinka atmosfera?

Taip, ateina daug tautiečių palaikyti ir pasirgti už mane. Tai yra labai smagu ir malonu. Dėkui sirgaliams! Atmosfera Melburne nuostabi ir matosi, kad šias beveik tris savaites visas miestas gyvena tik tenisu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)