Lietuvis, kuris pasaulio reitinge užima 76-ą vietą, o šiame turnyre buvo skirstytas trečiu, trečiadienį pradėjo susitikimą su 31-erių metų kroatu Ivanu Dodigu (ATP-92), bet pirmo seto pradžioje atsisakė tęsti kovą. Tuo metu mūsiškis buvo atsilikęs 1:2. Mačas truko vos 15 min. ir 45 sek.

Tai buvo antra I. Dodigo ir R. Berankio akistata. Vienintelį kartą, 2013 metais vykusiame ATP serijos turnyre Atlantoje (JAV), Kroatijos tenisininkas po atkaklios ir beveik dvi valandas trukusios kovos lietuvį nugalėjo 6:1, 6:7 (3:7), 6:3.

Taip nutrūko ir I. Dodigo aštuonių iš eilės pralaimėtų mačų pirmo šimtuko žaidėjams serija.

Pergalę antrame turnyro etape iškovojusiam I. Dodigui atiteko 25 ATP reitingo taškai ir 3650 JAV dolerių čekis. Ketvirtfinalyje kroato lauks akistata su Denisu Istominu iš Kazachstano, kuris eliminavo ukrainietį Denysą Molčianovą 4:6, 6:3, 6:2.

Išvakarėse pirmame rate R. Berankis po pusantros valandos kovos 6:2, 6:4 įveikė 314-ą vietą pasaulio reitinge užimantį čeką Michalą Konečny, užsitikrino ATP vienetų reitingo 10 taškų ir 2150 JAV dolerių.

Lietuvos tenisininkas į Taškentą atvyko po neblogo pasirodymo Belgijos „Challenger“ serijos varžybose. Ten R. Berankis pateko į ketvirtfinalį, tačiau nusileido prancūzui Vincent'ui Millot.

R. Berankis Taškente varžėsi ir dvejetų turnyre. Jo ir Deniso Macukevičiaus duetas pirmame varžybų etape rezultatu 6:2, 6:2 nugalėjo Uzbekijos atstovus Saidalo Saidkarimovą ir Pavelą Cojų.

Vargu ar Lietuvos tenisininkas pasirodys dvejetų ketvirtfinalio mače su ketvirtais pagal skirstymą baltarusiu Aleksandru Bury ir švedu Andreasu Siljestromu.

Turnyro bendrą prizų fondą sudaro 125 tūkst. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)