Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis sėkmingai varžosi Atlantoje vykstančiame ATP 250 serijos turnyre bei pasiekė šių varžybų ketvirtfinalį.

Pirmajame „BB&T Atlanta Open“ turnyro etape 87-ą vietą ATP reitinge užimantis lietuvis 6:4 6:4 nugalėjo korto šeimininką Timą Smyczeką. Šie tenisininkai susitiko jau ketvirtąjį kartą karjeroje, tačiau tai buvo pirmoji R.Berankio pergalė. Už šią pergalę lietuvis gavo 20 reitingo taškų.

Antrajame turnyro etape Ričardas toliau tęsė sėkmingą savo pasirodymą, bei 6:4 6:2 įveikė 48-ą pasaulio raketę, korto šeimininką ir kovos favoritu laikytą Steve’ą Johnsoną. Ši dvikova dėl lietaus buvo pusvalandžiui sustabdyta, tačiau ši pauzė Lietuvos tenisininko žaidimo nepaveikė ir jis šventė užtikrintą pergalę. Šia pergale R.Berankis papildė savo sąskaitą 45-iais ATP reitingo taškais.

„Pergalę nulėmė kantrybė ir neskubėjimas. Jis viską bandė laimėti vienu stipriu smūgiu, – patekęs į ketvirtfinalį kalbėjo R. Berankis. – Džiaugiuosi, kad kai mačas buvo sustabdytas dėl lietaus išlaikiau maksimalią koncentraciją. Tiesiog tos pertraukos metu analizavau kiekvieną tašką ir tai, kas nepatiko mano varžovui. Antrame sete viską pavyko įgyvendinti dar geriau.“

Turnyro ketvirtfinalyje lietuvio laukia itin aukšto lygio varžovas – pirma turnyro raketė amerikietis Johnas Isneris, kuris aštunfinalyje poi tin dramatiškos kovos 7:6 (7:3), 7:6 (9:7) nugalėjo Čekijos veteraną Radeką Štepaneką (290-as reitinge).

Primename, kad dar sekmadienį pirmoji Lietuvos raketė varžėsi Italijoje vykusiame „Challenger“ serijos turnyro finale, tačiau stebinant Ričardo kovas JAV, nepanašu, kad jam trūktų jėgų ar laiko adaptacijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)