Itin atkakli ir graži dvikova šiandien įvyko 45-mečių amžiaus grupėje. Čia ginklus pirmajame rate surėmė Lietuvos verslininkas Augustinas Deksnys ir 2013-ųjų turnyro čempionas, Latvijos neurochirurgas Egilis Valeinis. Po daugiau nei 2 valandas trukusios įtemptos kovos 6:2, 7:6 (7:5) savo pranašumą įrodė E. Valeinis.

„Tai buvo neįtikėtinai sunkus mačas. Pirmasis setas man susiklostė gana lengvai, todėl pamaniau, kad dvikova baigta. Tačiau tai toli gražu nebuvo tiesa. Mano varžovas nė nemanė pasiduoti ir suaktyvino savo žaidimą. Antrajame sete daug kartų buvau per plauką nuo pralaimėjimo. Šį rytą dar buvau Rygoje, daug valandų teko praleisti kelyje, todėl tai galėjo atsiliepti mano sportinei formai. Šiandien dar nespėjau nieko užkąsti, todėl dabar tai yra didžiausias mano noras (juokiasi).

Pats turnyras yra tiesiog nuostabus. Šiemet jam suteikta antroji kategorija, todėl pakilo ir pats dalyvių meistriškumas. Esu įsitikinęs, kad tarptautinė teniso federacija šiam turnyrui kitąmet turėtų suteikti aukščiausiąją – pirmąją – kategoriją. Teko lankytis daugelyje šalių, tačiau manau, kad Vilnius yra geriausia vieta Europoje žaisti tenisą žiemos metu. Neįtikėtina, kad turite tiek daug kortų po vienu stogu! Lietuvoje esu buvęs ne kartą, čia dažnai lankausi darbo ir asmeniniais reikalais. Todėl man jūsų šalis visuomet kelia tik maloniausius prisiminimus. Čia viešėdamas visuomet jaučiuosi nepaprastai laimingas“, - įspūdžiais po pergalės dalijosi neurochirurgas.

Nenusiminęs atrodė ir garbingai čempionui pasipriešinęs A. Deksnys: „Po pirmojo seto pradėjau žaisti agresyviau ir taip išmušiau varžovą iš jam įprasto ritmo. Turėjau ne vieną realią progą laimėti antrąjį setą, tačiau pritrūko sėkmės. Visgi tai yra aukštos klasės žaidėjas ir esu patenkintas, kad su juo pavyko kautis gana lygiai. „Vilniaus taurė 2014“ yra tikrai gero lygio turnyras. Puikios žaidimo ir gyvenimo sąlygos. Tikiuosi, ateityje organizatoriai rengs ir paguodos varžybas, nes iškritus jau pirmajame rate tavo pasirodymas yra baigtas. Dabar manęs laukia dvejetų turnyras, todėl visas jėgas skirsiu jam“.

Ypatinga sėkmė mūsų tautiečius lydėjo 40-mečių grupėje. Čia savo pranašumą įrodė net 8 lietuviai iš 13. Į kitą etapą pateko Darijus Jasas, Arūnas Rozga, Andrius Augūnas, Vytautas Indreika, Tomas Čeledinas, Stepas Buganauskas, Ridas Bitauskas ir Artūras Stakauskas.

D. Jaso kitame ture laukia labai rimtas jėgų patikrinimas. Ketvirtadienį jis 6:3, 6:0 nugalėjo latvį Alvilą Mezalą, o kitas mūsiškio varžovas bus vienas garsiausių Estijos praeities tenisininkų Renne Buschas.

Įspūdingą rezultatą 50-mečių amžiau grupėje pademonstravo Antanas Genys. Jis lenką Wojciechą Wrzyszczynskį nušlavė rezultatu 6:0, 6:0.

Į kitą etapą įvairiose amžiaus grupėse taip pat žengė Dainius Diržauskas, Darius Augustinaitis (6 pagal skirstymą), Skirmantas Jutkonis, Svajūnas Navagruckas, Alvydas Riauba, Juzefas Katkovskis, Marijonas Neverbickas. Edmungas Platūkis, Juozas Zalatorius, Jonas Leškevičius.

Moterų varžybas pergalingai pradėjo šešios Lietuvos atstovės: Violeta Matulaitienė, Aleksandra Miller, Renata Steponkienė, Erika Paulė, Beata Zykienė ir Eglė Jurkevičienė.

Šiemetinis senjorų turnyras Vilniuje yra jau ketvirtasis. Jame dalyvauja daugiau kaip 300 sportininkų. 200 iš jų - svečiai iš 18 užsienio valstybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)