Planas buvo kitoks

83-ią vietą ATP reitinge užimantis 26-erių vilnietis praėjusią savaitę pranešė besigydantis vasarą jį užklupusią bronchinę astmą.

Bet R. Mugevičiui pirma šalies raketė nurodė praleisiantis Deviso taurės mačą Vilniuje, kuriame bus kovojama dėl patekimo į I grupę, dėl kitos priežasties.

„Ir oficialiai, ir neoficialiai bandėme Ričardą įkalbėti. Aš kalbinau kaip draugas, bet jis turi savų planų, turi savo komandą, su kuria dirba. Nežinau, ar tai jo paties atsakymas – gal taip jam buvo patarta padaryti. Anksčiau buvo kalbėta, kad Ričardo planai sutaps su mūsų“, – DELFI paklaustas apie R. Berankio situaciją, teigė R. Mugevičius.

DELFI jau rašė, kad žiniasklaidoje iš paties tenisininko lūpų nuskambėjusi žinia apie jį kamuojančias sveikatos problemas buvo staigmena Lietuvos teniso sąjungos (LTS) vadovams ir šalies olimpinės rinktinės medikams, prižiūrėjusiems sportininkus Rio de Žaneiro žaidynėse, kuriose rugpjūtį nesėkmingai debiutavo R. Berankis.

Tik praėjusią savaitę apie R. Berankio ligą sužinojo ir R. Mugevičius.

Netekus rinktinės lyderio, kapitonui penktadienį prasidėsiančiame mače teks kliautis kvartetu, kuriame šįkart – Laurynas Grigelis (ATP-454), Lukas Mugevičius (ATP-513), Tadas Babelis (ATP-1356) ir Tomas Vaišė (be reitingo).

Priprasti reikės ir šeimininkams

Pirmi du, kurie ir gins Lietuvos garbę aikštėje, ant „Siemens arenoje“ nuo pirmadienio patiestos sintetinės dangos persikėlė tiesiai iš grunto aikštynų.

Anot L. Grigelio, dar sunkiau prisitaikyti bus prie žaidimo uždaroje erdvėje – pastarąjį pusmetį 25-erių klaipėdietis varžėsi tik lauke.

Nepaisant to, pasitikėjimo savo jėgomis šiuo metu žaidėjui nestinga – į Lietuvą jis grįžo iš Rumunijos, kurioje paeiliui laimėjo du „Futures“ serijos turnyrus iš eilės.

„Nuotaika gera, ne visada taip pavyksta. Neturime ko prarasti – kitaip nei bosniai, kurie atvažiavo čia laimėti“, – sakė L. Grigelis.

Žaisdamas „Futures“ – žemiausio lygmens – serijos turnyruose jis nesusidūrė su tokiais oponentais kaip Damiras Džumhuras (ATP-73) ar Mirza Basičius (ATP-154). Bosnijai ir Hercegovinai Vilniuje taip pat atstovaus Tomislavas Brkičius (ATP-381) ir Nermanas Fatičius (ATP-612).

L. Grigelis pripažįsta, kad laimėti prieš bosnių lyderius bus nepalyginamai sunkiau.

„Lygių skirtumas didelis. Pirmo ar antro šimtuko žaidėjai daro daug mažiau klaidų, daug greičiau ir stabiliau žaidžia. Prieš juos turi išnaudoti kiekvieną šansą, nes antros progos veikiausiai nebesulauksi“, – lygino L. Grigelis.

Bosniai mačą vadina svarbiausiu gyvenime

Prieš dvejus metus lietuviams pavyko įveikti pajėgiausios sudėties bosnius svečiuose rezultatu 3:2. Tačiau tuomet ir Lietuvos rinktinė turėjo pagrindinį savo kozirį – R. Berankį.

Laimėjusi Bosnijoje ir Hercegovinoje, R. Mugevičiaus komanda pirmą kartą istorijoje pakilo į pirmą Deviso taurės grupę.

O šeimininkai, pralaimėję dramatiškas kautynes, tuomet liko itin nusivylę.

„Kai neišnaudoji tokios progos, būni piktas ir nusivylęs. Bet gyvenime būna pakilimai ir nuosmukiai. Dabar tai – praeitis. Tikiuosi, šįkart būsime laimingi, o ne pikti. Turime didžiausią šansą pakilti aukščiau ir viliuosi, kad šįsyk juo pasinaudosime“, – atvykęs į Vilnių, sakė bosnių lyderis D. Džumhuras.

Koks svarbus jam ir jo tautiečiams mačas Lietuvoje, iliustruoja tenisininko sprendimas nežaisti praėjusią savaitę Olandijoje vykusio „Challenger“ turnyro pusfinalyje.

„Patyriau šiokią tokią peties traumą ir pasitraukiau. Nenorėjau rizikuoti, nes svarbiausias mačas gyvenime mums bus Vilniuje“, – paaiškino D. Džumhuras.

Į aukštesnį lygį bosniai nori pakilti ne vienai dienai – komandos kapitonas Aljoša Piričius įsitikinęs, kad jo rinktinė galėtų įsitvirtinti pirmoje grupėje.

„Norint ten išsilaikyti, reikia turėti porą gerų žaidėjų. Ir mes juos turime. Aišku, daug lemia burtai, bet mes tikrai galime užsikabinti“, – pažymėjo A. Piričius.

Tačiau įvykiams už akių bosniai neužbėga ir teigia rimtai vertinantys net ir R. Berankio neturinčią Lietuvos rinktinę.

„Norėčiau, kad jis žaistų, norėčiau įveikti visos sudėties komandą. Net jei pralaimėtume, tokiu atveju vis tiek kova būtų visavertiškesnė. Tačiau nereikia galvoti, kad dabar automatiškai laimėsime. Žinoma, nežaidžiant R. Berankiui, mačas mums bus lengvesnis. Bet žinau, kad L. Grigelis yra geras ir pavojingas tenisininkas, lietuvius palaikys publika, be to, dvejetų susitikime visada gali laukti siurprizų. Dėl pergalės reikės pakovoti“, – kalbėjo D. Džumhuras.

Burtai, nulemsiantys dvikovos tvarkaraštį, bus ištraukti ketvirtadienį. Penktadienį vyks du vienetų mačai, šeštadienį grumsis dvejetai, o sekmadienį į paskutinius klausimus, jei tik jų bus likę, atsakys dar du vienetų susitikimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)