Tardamas trumpą kalbą G. Dragičius pajuokavo, kad prisiminimai iš prieš trejus metus Lietuvoje vykusio Europos krepšinio čempionato nėra maloniausi. Slovėnijos komanda kovoje dėl 5-8 vietų dramatiškame mače pralaimėjo būtent Lietuvos komandai ir neteko galimybės patekti į Venesueloje vykusio atrankos turnyrą į Londono olimpiadą.

Po sutarties pasirašymo krepšininkas surengė valandos trukmės treniruotę „Tornado“ krepšinio mokyklos vaikams. Kaip ir dera įžaidėjui, G. Dragičiaus rodomi pratimai buvo skirti kamuolio varymo technikai tobulinti ir driblingo gerinimui. Treniruotės pabaigoje krepšininkas kartu su vaikais sužaidė žaidimą, metant nuo baudų mėtimo linijos. Beje, pats G. Dragičius užėmė tik trečią vietą. O pirmą vietą laimėjusį berniuką apdovanojo marškinėliais su savo vardu bei parašu.

Po treniruotės G. Dragičius noriai bendravo su vaikais, atsakinėjo į jų klausimus ir apdovanojo aktyviausius savo vardo atributika. Praėjusio sezono NBA labiausiai patobulėjusio žaidėjo prizą gavusio krepšininko vaikai klausinėjo įvairiausių dalykų: nuo krepšininko vaikystės ir pirmų krepšinio žingsnių iki mėgstamiausių krepšininkų ir žaidėjų prieš kuriuos sunkiausia žaisti.

„Suns“ klubo rezultatyviausias ir daugiausiai rezultatyvių perdavimų (20 taškų ir 6 rezultatyvūs perdavimai per rungtynes) atliekantis žaidėjas vaikams akcentavo, kad svarbiausia krepšinyje yra aistra pačiam žaidimui ir sunkus darbas.

„Aš nesu aukštas, nesu stiprus, bet esu greitas, daug ir sunkiai dirbu, kad pasiekčiau aukščiausią lygį. Atsiminkite, svarbiausia yra aistra krepšiniui ir sunkus darbas. Yra daug talentingų žaidėjų, bet, jeigu jie nepakankamai dirba, jie ir lieka tik talentingais“, - vaikams kalbėjo vienas geriausiu Europos įžaidėjų.

G. Dragičius ir Slovėnijos rinktinė pirmadienį Kaune susitiks su Lietuvos nacionaline komanda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)