Šiuo metu Kauno „Žalgirio“ komandą naujam sezonui ruošiantis Šarūnas Jasikevičius nelinkęs labai dramatizuoti M. Kalniečio traumos.

„Po Manto traumos rinktinę ištiko tam tikras šokas. Labai svarbu ar komanda sugebės atsigauti. Tačiau, aš manau, kad tai gali mobilizuoti rinktinę. Niekas kol kas neprarasta, reikia žaisti ir tikėtis kitų žaidėjų didesnio indelio. Žinoma, netektis nemaža. M. Kalnietis buvo komandos smegenys, kuris galėjo lemiamu momentu imtis iniciatyvos. Traumos yra sporto dalis, bet šį kartą viskas įvyko pačiu blogiausiu laiku.“

Paklaustas, ar įmanoma pakartoti praėjusio čempionato Turkijoje pasiekimą, kai Lietuvos rinktinė užlipo ant bronzinės pakylos, naujas „Žalgirio“ treneris nepraranda optimizmo.

Kodėl gi ne? Po truputį gerinant žaidimą, į čempionato pabaigą ateinant geros formos, kas yra įmanoma, kodėl gi ne? Reikia svajoti, reikia dirbti. Komandą turime gerą, turime patyrusius trenerius. Kodėl gi ne?“, - DELFI kalbėjo vienas geriausių pastarojo dešimtmečio Europos žaidėjų.

Kalbėdamas kas galėtų kompensuoti M. Kalniečio praradimą, Š. Jasikevičius pabrėžė, jog pasitempti turi visa komanda.

„Lietuvos rinktinės stiprybė yra priekinė linija. Manau, dar labiau bus akcentuojamas žaidimas būtent per aukštaūgius, tačiau visi turi prisidėti ir labiau stengtis“, – sakė Š. Jasikevičius.

Ilgametis Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas taip pat nebuvo linkęs nurašyti komandos.

Robertas Javtokas

„Pasiruošimo etape vyrai įrodė, kad gali žaisti, laimėta daug varžybų. Pasiruošimas buvo geras, reikia tikėtis aukščiausių vietų. Praeitą čempionatą iš mūsų niekas nesitikėjo tokio pasiekimo, o šiemet komanda yra stipresnė, nei prieš 4 metus. Šansų yra. Aišku M. Kalniečio trauma paveikė komandą, tačiau manau, kad viskas bus gerai. Svarbiausia išlikti kartu ir nepasimesti“, - kalbėjo R. Javtokas.

Kitas „Žalgirio“ priekinės linijos žaidėjas, ilgametis Lietuvos rinktinės krepšininkas Darius Songaila, M. Kalniečio traumą vertina kaip didelį praradimą, tačiau puolėjas teigia, kad visą vasarą krepšininkai kryptingai dirbo ir komanda neturėtų subyrėti.

Darius Songaila su drauge

„Komandoje vis dar liko 12 žaidėjų, o ne 4 ar 5. Šansą turi ir turėtų pasistengti tie, iš kurių ankščiau mažiau tikėtasi. Galimybė pasiekti aukštų rezultatų visada yra. Prasidės čempionatas ir bus matyti. Vyrai įdėjo daug darbo, treneris tikrai geras. Tikiuosi sėkmė mums ir šią vasarą nusišypsos. Reikia galvoti pozityviai ir siekti tų tikslų, kurie buvo kelti prieš M. Kalniečio traumą“, - DELFI sakė D. Songaila.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)