„Visai nesinori (kalbėti apie rungtynes). Sprendimas sukosi visų rungtynių metu. Ne tiek apie rungtynes, kiek ir ką toliau daryti. Dabar priimsime sprendimą. Mes turime dar Adą (Juškevičių), atsarginį, tam variantui. Dabar jau aišku, kad jis liks su mumis“, - įvykius Zagrebe komentavo J. Kazlauskas. - Jei pernai tas pasiruošimas buvo tvarkoje, praėjome be traumų, tai šiemet mums jis sudėtingas. Pradžioje pasiruošimo Žygis (Žygimantas Janavičius) ranką susilaužė. Galvoju, jis tikrai būtų pretendavęs į komandą. Galėjo pretenduoti. Dabar - pagrindinis įžaidėjas Mantas. Pirmas numeris - tai mūsų opiausia pozicija. Kai iškrenta du įžaidėjai, komanda patenka į sudėtingą situaciją. Blogiausia, be abejonės, kad tai buvo paskutinės mūsų rungtynės.“

J. Mačiulis: dabar negalime liūdėti

Rezultatyviausias rungtynių su Kroatija žaidėjas lietuvių gretose Jonas Mačiulis (20 tšk.) perspėjo, kad dabar nėra kada liūdėti ir galvoti apie nesėkmes, o privalu mąstyti apie ateitį.

„Netekome Manto. Tai - stipri netektis. Bet esmė yra tokia: dabar negalime liūdėti ir galvoti tik apie tai. Yra kiti žaidėjai, kuriems reikia įpūsti truputėlį pasitikėjimo. Nes mums jų reikės ateičiai. Čia yra dalis krepšinio. Visko gyvenime gali atsitikti,. Visi linkime Mantui kuo greičiau pasveikti. O mes važiuojam e į pasaulio čempionatą ir bandysime kautis be jo“, - pabrėžė J. Mačiulis.

Š. Vasiliauskas: man teks persiorientuoti į pagrindinį įžaidėją

Paklaustas apie M. Kalniečio netektį ir jį užgriuvusias naujas pagrindinio įžaidėjo pareigas Šarūnas Vasiliauskas nedaugžodžiavo.

„Jausmas dvejopas. Dabar bus didesnė atsakomybė, bet tokia netektis nors ir per daug gali kainuoti, bei tai turi mus sustiprinti, o man teks persiorientuoti iš antro į pagrindinį įžaidėją. Nieko dabar jau nepakeisi.“

Pirmas pasaulio čempionato D grupes rungtynes lietuviai žais šeštadienį 21 val. su Meksikos komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (77)