Laimei, Simas atsipirko sumušimu. Pirminiais duomenimis, baisiausia galima diagnozė atmesta.

Skausmo būta nemenko

Trečiajame kėlinyje S. Jasaitis gynyboje vaikėsi savo varžovą, kai jam labai šiurkščiai užtvarą pastatė Tai'us Websteris. Su priešininku susidūręs lietuvis atsidūrė ant parketo, teisėjas T. Websteriui skyrė pražangą puolime.

Tačiau džiaugsmą dėl sėkmingo epizodo gynyboje aptemdė S. Jasaičio trauma. Susidūrimas buvo toks skausmingas, kad krepšininko vaitojimas girdėjosi tiek Barselonos arenoje, tiek televizijos transliacijoje.

Po kurio laiko S. Jasaitis pakilo, laikydamasis už dešiniojo šono ir sunkiai gaudydamas kvapą. Ant atsarginių suolelio jis iškart pateko rinktinės gydytojų globon.

Lūžių nėra, bet dėl kito mačo dar neaišku

DELFI žurnalistų komanda iš Barselonos praneša, jog S. Jasaitis išvežtas į ligoninę. Tiesa, Simas kęsdamas skausmą iki finalinės sirenos stebėjo rungtynes. Krepšininkas į ligoninę išvyko tik po lietuviams pergalę reiškiančio paskutinio švilpuko.

Pirminiais duomenimis, Lietuvos rinktinės puolėjui smarkiai sumuštas šonas. Kiek rimti susidūrimo su T. Websteriu padariniai, paaiškėjo atlikus tyrimus.

Apie Simo sveikatos būklę DELFI informavo krepšininko žmona Oksana Pikul-Jasaitienė. „Atsipirko sumušimu, ačiū Dievui“, - teigė ji.

Baisiausias Lietuvos rinktinės košmaras būtų išsipildęs, jei medikai Simui būtų nustatę šonkaulių lūžį.

Rinktinės atstovas spaudai Linas Kunigėlis patvirtino, kad S. Jasaičio tyrimai blogiausią versiją atmetė. Tiesa, dar negalima pasakyti, ar Simas galės žaisti antradienį, ketvirtfinalio rungtynėse.

„Peršvietus krūtinę, šonkaulių lūžių nepastebėta, diagnozuotas stiprus krūtinės sumušimas. Kol kas gydytojai neprognozuoja, ar ši trauma gali sutrukdyti S. Jasaičiui rytoj treniruotis ir poryt žaisti ketvirtfinalio rungtynes - viskas priklausys nuo paties krepšininko savijautos“, - informavo L. Kunigėlis.

Na, o O. Pikul-Jasaitienė socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo ir vaizdais iš ligoninės.

Simas Jasaitis ir Oksana Pikul-Jasaitienė

Kliuvo ir J. Mačiuliui

Ir tai ne pirmas nuostolis rungtynėse su Naujosios Zelandijos ekipa. Pirmajame kėlinyje Jonas Mačiulis, kovodamas dėl kamuolio, gavo smūgį, kuriuo iki kraujo prakirstas krepšininko antakis. Žaizdą susiuvo rinktinės gydytojas Rimtautas Gudas.

Šitaip „sulopytas“ J. Mačiulis bėgo į aikštę lemiamomis akimirkomis ir nemenkai prisidėjo prie svarbiausių epizodų ketvirtajame kėlinyje.

Po rungtynių J. Mačiulis ant varžovo nepyko. Anot jo, tai buvo grynai žaidybinis epizodas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)