Sekmadienio popietę iškart po auklėtinių pergalės prieš Pietų Korėją Australijos rinktinės strategas Andrejus Lemanis prisipažino dar nematęs, kaip būsimiems oponentams sekasi verstis be M. Kalniečio.

Vakare treneris jau žiūrėjo Lietuvos susitikimą su Angola, ir vaizdas aikštėje jam turėjo sukelti nemažai minčių. Bet lietuvius A. Lemanis teigė tebevertinantis kaip puikiai sukomplektuotą ekipą.

„Žinoma, Manto netektis yra labai svarbi. Žaidimas turėjo šiek tiek pasikeisti, bet Lietuva – vis dar itin stipri komanda, turinti nuostabių aukštaūgių, snaiperių, pajėgių krašto žaidėjų. Turime kaip įmanydami sujaukti jų žaidimą gindamiesi, kažkaip neleisti jiems rinktis atšokusius kamuolius puolime.

Jei norime laimėti, privalome žaisti gerai. Draugiškose rungtynėse Klaipėdoje pamatėme, kokia gera Lietuvos komanda. Dar kartą peržiūrėsime tų rungtynių vaizdo įrašą, taip pat mačus, kuriuos lietuviai sužaidė Gran Kanarijoje. Manau, nusimato puikios rungtynės“, – samprotavo latvių kilmės australas.

Rugpjūčio viduryje buvę Vilniaus „Lietuvos ryto“ atstovai Aronas Baynesas, Bradas Newley ir kompanija Klaipėdoje nepajėgė sulaikyti Jono Valančiūno ir nusileido šeimininkams 78:91.

Paklaustas, kokių privalumų prieš Lietuvos rinktinę turi jo treniruojama komanda, kad Gran Kanarijos arenoje apverstų jėgų santykį aukštyn kojomis, A. Lemanis susimąstė.

„Mūsų privalumas – mobilumas, mes galime bėgti greitai ir aplenkti varžovų gynybą. O toliau... Lietuva – tikrai labai gera komanda“, – pabrėžė specialistas.

Pasaulio čempionatą australai pradėjo nesėkmingai – pirmame mače jie turėjo pripažinti slovėnų pranašumą 80:90. Po dvikovos A. Lemanis ragino savo žaidėjus negalvoti apie turnyro lentelę ir tiesiog deramai susikaupti antroms rungtynėms.

Australai tai ir padarė: korėjiečiai buvo sutrypti rezultatu 89:55. A. Lemanis buvo ypač patenkintas ne tiek pačia pergale, kiek komandiniu darbu neutralizuojant pagrindinį Azijos atstovų ginklą – tolimus metimus.

Abiejose „Boomers“ (kengūros) pravardžiuojamos ekipos akistatose pirmaisiais smuikais griežė A. Baynesas ir Joe Inglesas, vidutiniškai rinkę atitinkamai po 17 ir 14,5 taško.

Primename, kad rungtynės tarp Lietuvos ir Australijos prasidės antradienį, 18.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (42)