„Jų tikslas turbūt buvo mus išnervinti. Pradėjome mačą gerai, bet paskui jie mus išnervino, pametėme žaidimo ritmą, dėl to taip draskėmės iki trečio kėlinio vidurio. Paskui susitvarkėme su nervais, gynyba, ir viskas stojo į savo vietas“, – rezultatu 75:62 laimėtas rungtynes apibendrino įžaidėjas.

Tramdyti emocijas teko ir pačiam A. Juškevičiui. Rinktinės naujokas puikiai šaudė iš toli, pataikęs visus tris mestus tritaškius, bet rengdamas ekipos antpuolius neišvengė klaidų lygioje vietoje ir neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo.

Vis dėlto antrą kartą iš eilės pusę rungtynių laiko aikštėje praleidęs krepšininkas džiaugėsi J. Kazlausko pasitikėjimu.

„Jaučiu trenerių pasitikėjimą, ir pats įgavau daugiau vidinės ramybės. Viskas gerai“, – patikino gynėjas.

Tuo tarpu komandos kapitonas Paulius Jankūnas neslėpė, jog kautynėms su Angola išeikvojo daugiau jėgų nei tikėjosi.

„Kai pradžią sužaidi ne taip, kaip norisi, tenka viską padaryti gale. O tada vargti reikia dvigubai daugiau, nes varžovai jau būna įsižaidę. Taip ir vargome“, – pasakojo puolėjas.

Jei rinktinei, kaip sako A. Juškevičius, trūko ramybės, jos trečio kėlinio pabaigoje įnešė atsarginis vidurio puolėjas Darjušas Lavrinovičius. Septynis taškus iš eilės suvertęs veteranas padėjo lietuviams susikurti lemiamą pranašumą.

Paklaustas, ar nesistebi, jog 35-ą gimtadienį po dviejų mėnesių švęsiantis aukštaūgis ir po intensyvaus sezono Kijevo „Budivelnik“ (Ukraina) klube sugeba taip solidžiai rungtyniauti, P. Jankūnas purtė galvą.

„Čia tik jo pase tiek metų parašyta. Kūnas jo iš tikrųjų yra jaunesnis. Man nenuostabu, kad jis dar taip žaidžia. Žinau, koks Darjušas yra profesionalas, kaip prižiūri savo kūną. Manau, dar ne vienus metus jis džiugins Lietuvą“, – sakė rinktinės kapitonas.

Trečiąsias rungtynes pasaulio čempionate lietuviai antradienį žais su Australija. D grupėje taip pat varžosi Slovėnija, Meksika ir Pietų Korėja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)