Šioje rungtyje kovą pradėjo 27 dviratininkės, suskirstytos į keturias grupes. Iš jų į antrą etapą tiesiai pateko po dvi sportininkes. Kitoms dviratininkėms teks kovoti keturiuose paguodos važiavimuose dėl likusių keturių bilietų į antrą etapą.

2010 metų šios rungties pasaulio ir 2012 metų Europos čempionė S. Krupeckaitė pirmo etapo ketvirtame važiavime užėmė antrą vietą, į priekį praleidusi tik 2013 bei 2015 metų Europos čempionę olandę Elis Ligtlee. Likus vienam ratui Simona važiavo pirma ir tik finiše ją vos 0,01 sek. pranoko Nyderlandų dviratininkė.

Simona aplenkė 2013 ir 2015 metų pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtoją kubietę Lisandrą Guerrą, 2010 metų Europos čempionę ir 2011 metų pasaulio vicečempionę Azerbaidžano atstovę Olgą Ismailovą, iš Australijos kilusią ir ten gyvenančią Airijos atstovę Shannon McCurley, prancūzę Sandie Clair ir ukrainietę Liubovę Basovą.

„Važiavimas buvo stiprus – tai olimpinės varžybos ir kiekvienas važiavimas yra kaip finalas. Visi varžovai nori važiuoti, visi nori laimėti. Iš tikro pavargau labiau, nei norėjau“, - po finišo neslėpė dviratininkė.

Prieš lietuvės važiavimą Rio treke susidūrė dviratininkės ir įvyko griūtis. S. Krupeckaitė to nesureikšmino.

„Mes visada esame tam pasiruošę – jei važiuoti ir bijoti griūti, tai nėra ko važiuoti“, - teigė Simona.

Prieš startą S. Krupeckaitė teigė, kad sunkiai susidoroja su startiniu jauduliu. Laimei, šį kartą viskas susiklostė labai sėkmingai.

„Atrodo, kad kol kas tai kontroliuojamas procesas. Tikiuosi sąmonė išliks šviesi iki vakaro. Dabar laukia pusfinalis ir finalas – arba finalas A, arba finalas B. Manau, kad finalas A. Reikia persiversti, bet patekti į finalą A. Nori nenori, bet reikia patekti“, - ryžtingai kalbėjo Simona.

Antrame etape dviratininkės, padalintos į dvi grupes po šešias, rungsis dėl šešių kelialapių į finalą. Nepatekusios į jį lenktyniaus dėl 7-12 pozicijų.

S. Krupeckaitė lenktyniaus antrame pusfinalio važiavime, kuris prasidės 22.28 val. Lietuvos laiku.

Antro etapo dalyvės:

I važiavimas

Tianshi Zhong (Kinija)
Martha Bayona (Kolumbija)
Kristina Vogel (Vokietija)
Hyein Lee (Pietų Korėja)
Elis Ligtlee (Nyderlandai)
Anastasia Voinova (Rusija)

II važiavimas

Anna Meares (Australija)
Rebecca James (Didžioji Britanija)
Wai Sze Lee (Honkongas)
Simona Krupeckaitė (LIETUVA)
Laurine van Riessen (Nyderlandai)
Liuvovė Basova (Ukraina)

Keirino rungties medalininkės paaiškės prieš pat vidurnaktį.

Keirino rungtyje (8 ratai) dviratininkai startuoja paskui elektriniu dviračiu važiuojantį lyderį, užimdami burtų tvarka nustatytas pozicijas, ir negali jo lenkti. Likus 600–700 m iki finišo lyderis pasitraukia, leisdamas dviratininkams lenktyniauti likusį nuotolį.

S. Krupeckaitė Atėnų olimpiados 500 m pavienio starto lenktynėse buvo ketvirta, o sprinto rungtyje – septinta, Pekino olimpinių žaidynių sprinto lenktynėse užėmė aštuntą vietą, Londono olimpiados sprinte buvo penkta, o keirine - septinta.

>
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)