Pusfinalio plaukime S. Bilis distanciją įveikė per 21:71 sek. ir tarp visų 16 plaukikų pasidalijo 6-7 vietas su Brazilijos atstovu. Į finalą pateko 8 greičiausiai 50 metrų pusfinalyje nuplaukę sportininkai.

S. Bilis dalyvavo antrajame pusfinalio plaukime ir distanciją turėjo įveikti plaukdamas nepatogiu laikomame aštuntajame takelyje.

Greičiausiai iš visų pusfinalyje plaukė prancūzas Florentas Manaudou, kuris distanciją įveikė pr 21:32 sek.

Nuostabiai pasirodęs S. Bilis nuo pusfinalio lyderio atsiliko 0.39 sek.

Lygiai tokį patį rezultatą kaip ir lietuvis (21.71 sek.) pademonstravo ir penktąją vietą užėmęs brazilas Bruno Fratusas. Jis, kaip ir S. Bilis, dalyvavo antrajame pusfinalio plaukime, kuriame su lietuviu pasidalijo 4-5 vietas.

Aštuoni į finalą patekę plaukikai (rezultatas pusfinalyje)

1. Florentas Manaudou, Prancūzija (21:32 sek.)
2. Andrejus Govorovas, Ukraina (21:46 sek.)
3. Anthony Ervinas, JAV (21,46 sek.)
4. Nathanas Adrianas, JAV (21,47 sek.)
5. Benas Broudas, D. Britanija (21.54 sek.)
6-7. Bruno Fratusas, Brazilija (21,71 sek.)
6-7. Simonas Bilis, Lietuva (21.71 sek.)
8. Edwardas Bradley Tandy, PAR (21,80 sek.)

50 metrų laisvuoju stiliumi finalas vyks ankstų šeštadienio rytą, 4.41 val. Lietuvos laiku.

Primename, kad atrankos varžybose 22-ejų S. Bilis pirmą kartą per parą pagerino Lietuvos rekordą.
Vienuoliktame atrankos plaukime distanciją jis įveikė per 22,01 sek. ir keturioliktu rezultatu pateko į pusfinalį. Taip Simonas pagerino rekordą, kuris nuo 1994-ųjų priklausė Raimundui Mažuoliui (22,08).

Olimpinis S. Bilio debiutas įvyko prieš keletą dienų 100 m distancijoje laisvuoju stiliumi. Lietuvis užėmė 30-ą vietą. Be to, su komandos draugais jis plauks kombinuotoje estafetėje 4 po 100 metrų. Olimpinėms žaidynėms S. Bilis rengėsi JAV, prižiūrimas žinomo sprinto specialisto Toddo DeSorbo.

„Paskutinio pasirengimo etapo esmė – kad Simonas liktų aštrus, išlaikytų greitį, jėgą ir ištvermę, tuo pačiu metu stengdamasis ir pailsėti. Baigiame jo jėgos treniruočių pasirengimą ir leidžiame pailsėti kojomis. Būtent jos yra svarbiausias Simono jėgą generuojantis įrankis”, – prieš žaidynes sakė T. DeSorbo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)