Lydere tapo šeštame plaukime antra buvusi airė Annalise Murphy (19 b. tšk.). Antrą vietą užima šešto plaukimo nugalėtoja, praėjusių metų pasaulio čempionė danė Anne-Marie Rindom (20 b. tšk.), o trečią – 2011 ir 2014 metų pasaulio čempionė olandė Marit Bouwmeester (21 b. tšk.).

Lietuvos buriuotoją, kuri po trijų plaukimų buvo pakilusi į trečią poziciją, dar lenkia buvusi lyderė, Londono olimpiados čempionė ir Pekino olimpiados bronzos medalio laimėtoja kinė Lijia Xu (27 b. tšk.) ir 2013 metų pasaulio vicečempionė suomė Tuula Tenkanen (30,8 tšk.).

Taip pat trečiadienį vykusiame penktame plaukime G. Scheidt užėmė 12-ą vietą ir bendroje įskaitoje tarp 37 dalyvių buvo septinta.

Gintarė Scheidt

Gintarė pirmame plaukime finišavo antra, bet už starto taisyklės pažeidimą (metru buvo kirtusi nematomą starto liniją) ji buvo diskvalifikuota ir gavo 38 baudos taškus. Antrame plaukime Lietuvos olimpinės delegacijos vėliavnešė finišavo pirma ir gavo tik vieną baudos tašką, o trečiame ir ketvirtame plaukimuose lietuvė gavo po 8 baudos taškus. Po trečio palukimo Lietuvos atstovė buvo ketvirta, o po ketvirto – šešta, bet vėliau buvo patenkintas T. Tenkanen protestas ir Gintarė smuktelėjo į septintą vietą.

Septintas ir aštuntas plaukimai iš dešimties numatytų vyks penktadienį.

Pirmas dešimtukas (po šešių plaukimų):

1. Annalise Murphy (Airija) - 19 b. tšk.
2. Anne-Marie Rindom (Danija) - 20
3. Marit Bouwmeester (Nyderlandai) - 21
4. Lijia Xu (Kinija) - 27
5. Tuula Tenkanen (Suomija) - 30,8
6. Gintarė Scheidt (LIETUVA) - 34
7. Paige Railey (JAV) - 35
8. Josefin Olsson (Švedija) - 40
9. Tina Mihelič (Kroatija) - 42
10. Evi van Acker (Belgija) - 47.

Olimpinių žaidynių prizininkės paaiškės po medalių plaukimo, kuriame dalyvaus dešimt geriausių buriuotojų. Taškai buriavime skaičiuojami sudedant užimtas vietas. Kas turi mažiau taškų, t.y. daugiau aukštesnių vietų, tas ir pirmauja.

2012 metų pasaulio čempionė G. Scheidt, kuri yra ištekėjusi už Brazilijos buriavimo legendos Roberto Scheidto, dalyvauja trečioje savo olimpiadoje. Pekino žaidynėse ji iškovojo sidabro medalį, o Londone užėmė šeštą vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)