JAV rinktinė olimpinį turnyrą pradėjo dviem triuškinamomis pergalėmis (119:62 nušlavė Kiniją ir 113:69 – Venesuelą), tačiau tolesnis NBA žvaigždžių kelias nebėra rožėmis klotas. Amerikiečiai tik po labai atkaklios kovos 98:88 susitvarkė su Australija, o Serbijos rinktinę po finalinės rungtynių sirenos nuo JAV komandos skyrė tik trys taškai – 94:91. Maža to, serbai netgi turėjo galimybę išplėšti pratęsimą, tačiau paskutinis Bogdano Bogdanovičiaus tritaškis tikslo nepasiekė.
Olimpinėse žaidynėse niekada negalime atsipūsti. NBA lygoje yra momentų, kai tu gali ramiai pasėdėti, turi poilsio akimirkų. O čia mes bėgame iš vienos pusės į kitą. Atrodo, kad varžovai niekada nepavargsta. Tai mums nauja, labai nauja.
Paulas George'as
Po pastarojo mačo JAV krepšinio bendruomenė akivaizdžiai sunerimo, o M. Krzyzewski kariauna toli gražu nebėra laikoma tokia nesustabdoma mašina, apie kokią vieningai buvo trimituojama prieš žaidynių startą.

„Serbija rimtai kibo į atlapus JAV rinktinei, o pabaigoje turėjo netgi progą išmesti laisvą tritaškį metimą ir išlyginti rezultatą. Akivaizdu, kad amerikiečiai varžovų nevertino labai rimtai. Tačiau mes tikrai nesame tokie geri“, – pažymėjo „Fox Sports 1“ analitikas Skipas Baylessas.

„JAV rinktinė vos išvengė pažeminimo. Jis buvo visai netoli“, – pažymi portalas „Chicago Tribune“.

Tuo metu vienas iš autoritetingiausių NBA analitikų Franas Fraschilla apie JAV rinktinės pasirodymą apskritai atsiliepė labai ironiškai.

„Ačiū tau, Aleksandrai Džordževičiau, kad parodei, kaip žaidžiamas krepšinis“, – į Serbijos rinktinės trenerį socialiniame tinkle kreipėsi amerikietis. – O mums reikia nustoti inkšti. FIBA mėgsta fizinį krepšinį. Reikia kovoti su tuo ir sugebėti atsakyti tuo pačiu. Mūsų rinktinė, kuri 2014-aisiais laimėjo pasaulio čempionatą, buvo netgi mažiau talentinga, tačiau labiau susitelkusi“.

Taip F. Fraschilla sureagavo į Paulo George‘o žodžius, kad olimpinėse žaidynėse varžovai NBA žvaigždėms niekaip neleidžia laisvai įkvėpti oro.

„Olimpinėse žaidynėse niekada negalime atsipūsti. NBA lygoje yra momentų, kai tu gali ramiai pasėdėti, turi poilsio akimirkų. O čia mes bėgame iš vienos pusės į kitą. Atrodo, kad varžovai niekada nepavargsta. Tai mums nauja, labai nauja“, – neparankiu žaidimo stiliumi stebėjosi puolėjas.

„Įdomu, kiek NBA fanų prieš šias rungtynes nežinojo, kas toks yra Nikola Jokičius, nors jis NBA naujokų rinkimuose netgi užėmė trečiąją vietą?“, – toliau ironizavo F. Fraschilla, kalbėdamas apie 25 taškus į JAV rinktinęs krepšį „įsūdžiusį“ ir apskritai vienas geriausių karjeros rungtynių sužaidusį aukštaūgį iš Serbijos, šiose rungtynėse pataikiusį 9 iš 13 dvitaškių, abu mestus tritaškius, atkovojusį 6 kamuolius ir surinkusį net 27 naudingumo balus.

Į tokius F. Fraschillos pasisakymus netruko sureaguoti JAV krepšinio treneris Tony Milleris.

„Liaukis, Franai. Tu pagalvok, kas būtų, jeigu JAV rinktinė savo sudėtyje turėtų LeBroną Jamesą, Stephą Curry...“, – pabandė ginčytis jis, tačiau analitikas jam atrėžė dar šmaikščiau.

„Atsipalaiduok, Tony. Serbijoje yra 7 milijonai gyventojų. O Lietuva su 3 milijonais gyventojų turi dar geresnę komandą. Leisk mums mėgautis krepšiniu“, – brūkštelėjo jis.

Tuo metu amerikiečių treneris M. Krzyzewski po rungtynių stojo savo auklėtinių pusėn.

„Žmonės, kurie galvoja, kad viskas tokiuose turnyruose turi būti lengva, nesupranta, jog varžovai taip pat yra labai geri. Mes tikrai negrįšime į 2000-uosius ir 2006-uosius, kai būdavome arogantiški ir kitų nevertindavome, manydami, kad viskas bus labai lengva. Taip tikrai nebus, o mes į tuos laikus sugrįžti neturime teisės“, – aiškino treneris.

„Mūsų komanda – labai talentinga. Tačiau faktas, kad ji neturi tiek daug patirties žaidžiant kartu, todėl reikia laiko“, – pažymėjo strategas.

Paskutinėse A grupės rungtynėse amerikiečių laukia dar vienas rimtas fizinis iššūkis. Jie kovos su Prancūzijos rinktine, kuri dar prieš turnyro startą buvo laikoma kaip viena iš realiausių kandidačių mesti iššūkį NBA žvaigždžių gvardijai.

Pralaimėję amerikiečiai netgi galėtų prarasti pirmąją vietą grupėje, tačiau kad taip nutiktų, australai turėtų pralaimėti Venesuelai. Prarasti pirmąją poziciją grupėje JAV rinktinė gali ir dar vienu atveju – jeigu amerikiečiai paskutiniame pralaimėtų, o Australija iškovotų pergalę, savo sąskaitoje trys rinktinės (JAV, Prancūzija ir Australija) turėtų po keturis laimėjimus. Tokiu atveju komandų išsidėstymą grupėje nulemtų tarpusavio taškų santykis.

Žiūrint JAV rinktinės rezultatus ir olimpiniame turnyre vis mažėjantį taškų atotrūkį nuo varžovų, galima prognozuoti, kad lengva amerikiečiams tikrai nebus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (73)