Agentūra DPA praneša, kad teigiamas buvo Vokietijos biatlonininkės Evi Sachenbacher-Stehle A mėginio testas.

33-ejų veteranė nebuvo įrašyta į savo šalies rinktinės, penktadienį dalyvausiančios moterų estafetėse 4 po 6 km, sudėtį.

Reikalų su dopingo kontrole E. Sachenbacher-Stehle turi nebe pirmą kartą. Buvusiai slidininkei neleista startuoti 2006 metų Turino žaidynėse dėl pernelyg didelio hemoglobino kiekio kraujyje. Tiesa, dopingo vartojimu ji nebuvo apkaltinta, o penkių dienų suspendacijai jai tuomet skirta dėl pavojaus sveikatai.

2002 ir 2010 metų olimpinėse žaidynėse E. Sachenbacher-Stehle tapo čempione, o iš viso savo kolekcijoje turi penkis slidinėjimo varžybose iškovotus olimpinius medalius. Į biatloną vokietė persikvalifikavo prieš dvejus metus.

Sočyje sėkmingiausiai E. Sachenbacher-Stehle susiklostė 12,5 km masinio starto lenktynės, kuriose ji užėmė ketvirtą vietą.

Jei vokietės B mėginio testas taip pat bus teigiamas, jos rezultatai Sočio olimpinėse žaidynėse bus anuliuoti. Tai reikštų, jog vienu laipteliu aukštyn palypėtų Lietuvos biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė, kadangi E. Sachenbacher-Stehle ją aplenkė visose trijose rungtyse, kuriose dalyvavo lietuvė.

Po tokios korekcijos D. Rasimovičiūtės rezultatas 7,5 km sprinte būtų 50-as, 10 km persekiojimo lenktynėse - 42-as, o 15 km asmeninėse lenktynėse - 41-as.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)