22,08 sek. – dar prieš dieną toks laikas būtų reiškęs asmeninį S. Bilio rekordą.

Bet apetitas kyla bevalgant, ir JAV gyvenantis 22-ejų lietuvis iš baseino išlipo nepasisotinęs.

„Esu nusivylęs. Žinau, kokios klaidos padarytos – po starto paniręs per anksti pradėjau traukti ranką ir daryti grybšnį. Žinau, kad nesusitvarkiau ir su nervais, jauduliu. Naktį užmigti negalėjau. Manau, dėl to ir plaukiau lėčiau. Jei po pusfinalio buvau labai patenkintas ir sakiau, kad viską padariau gerai, dabar žinau, ką galėjau padaryti geriau. Dėl to viduje graužia“, – atviravo plaukikas.

Nuo čempionu tapusio 35-erių veterano iš JAV Anthony Ervino jis atsiliko 0,68 sek.

Ketvirtadienį atrankos varžybose 50 metrų nuotolį S. Bilis įveikė per 22,01 sek. ir pagerino net 22-ejus metus išsilaikiusį Raimundo Mažuolio Lietuvos rekordą (22,08 sek.).

Lietuvis, kurio laukia paskutinieji mokslo metai Šiaurės Karolinos universitete, 14-u rezultatu pateko į pusfinalį, kuriame teko plaukti kraštiniame aštuntajame takelyje. Nepaisant to, sienelę jis palietė įveikęs simbolinę 22 sek. ribą (21,71 sek.) ir pasidalino šeštą vietą.

S. Bilio finalu baigėsi Lietuvos plaukimo rinktinės pasirodymas Rio de Žaneire. Paskutiniai medalių komplektai plaukikams bus išdalinti šeštadienį.

– Pačiam yra didelis skirtumas tarp aštuntos vietos finale ir šeštos, kurią užėmėte pusfinalyje? – DELFI paklausė S. Bilio

– Būčiau bent viena pozicija aukščiau, būtų žymiai smagiau. Vis tiek labai džiaugiuosi, kad plaukiau olimpiniame finale. Net pagalvoti negalėjau, kad taip bus per mano pirmąją olimpiadą.

– Prieš varžybas didesnius lūkesčius siejote su 100 m distancija, o ne perpus trumpesne, išėjo atvirkščiai.

– Manau, plaukiant 100 m irgi koją pakišo jaudulys. Juk tai buvo mano olimpinis debiutas. Po jo labai padėjo treneris, šeima. Aš jau nebegalvojau, kad šiose žaidynėse dar kažką nuveiksiu. Bet mane nuramino ir įtikino, kad nereikia nusiminti, reikia toliau mėgautis plaukimu.

– Prieš finalą dar dalyvavote kombinuotoje estafetėje 4x100 m. Ar sprinteriams turi įtakos papildomas startas?

– Jei būtų reikėję plaukti 50 m, turbūt nebūtų jokios įtakos. 100 m nuotolis man jau yra varginantis. Pavyzdžiui, Danui Rapšiui tiek turbūt nieko nereiškia, jis plaukia 200 m ir plaukia labai greitai. O man „nukirto“ rankas, buvau labai pavargęs. Šiaip jau aš įpratęs prie tokio grafiko, JAV studentų varžybose jis panašus ar dar intensyvesnis. Viename čempionate per penkias dienas plaukiau dvylika kartų. Bet, kita vertus, ten ir baseinas trumpesnis, matuojamas jardais, o ne metrais.

– Pagal NCAA taisykles, universitetui galite atstovauti ne ilgiau ketverių metų. Laukia sezonas be varžybų?

– Komandai atstovauti nebegalėsiu, bet su ja treniruosiuosi. Padėsiu jiems ir sau. O varžybų visada atsiranda, jei tik ieškai.

– Nustebote, kad olimpiniu čempionu tapo A. Ervinas?

– Taip, galvojau, kad laimės prancūzas Florentas Manaudou arba kitas amerikietis Nathanas Adrianas. Labai džiugu dėl A. Ervino, nes jis buvo vyriausias iš visų startavusių. Smagu, kad plaukia ne vien jauni, bet ir vyresni.

– Džiugu, kad siekti olimpinio aukso dar turite mažiausiai 13 metų?

– Taip (juokiasi – DELFI). Matosi, kad dar ilgai galiu plaukti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)