Paprasčiausias logotipas susijęs su olimpiada daikto vertę gali pakelti kelis kartus. Be abejo, gamintojai už teisę naudoti olimpinę simboliką pakloja milžiniškus pinigus, kuriuos vėliau į parduotuves suneša prekių pirkėjai. Daugiausiai turistai.

Tačiau ir olimpiniame kaimelyje esančioje oficialioje suvenyrų parduotuvėje verda prekyba, o eilėse rikiuojasi sportininkai ir kiti akredituoti asmenys. Prie įėjimo dalijami didžiuliai maišai prekėms susikrauti. Sunku įsivaizduoti, kiek reikia pirkti daiktų, kad bent dalį maišo užpildyti.

Kainos yra tai, kas šį kartą mus domina labiausiai. Didžiąją dalį parduotuvės užima sukabinti rūbai. Tiksliau – įvairiausi marškinėliai. Kainos surašytos Brazilijos realais. Brazilijos realo santykis su euru labai panašus, koks buvo lito – vienas euras vertas maždaug 3,5 realo. Taigi greitai susiorientuoti kainose nėra sudėtinga.

„Laikas prisiminti litus“, - teigė vienas lietuvis.

Taigi kainos. Visiškai paprasti marškinėliai su nedideli Rio žaidynių logotipu kainuoja 95 realus. Polo stiliaus marškinėliai jau brangesni – 140 realų. Stebina kuprinės kaina – ji įvertinta net 230 realų. Tai viena brangiausių prekių parduotuvėje. Tiek pat kainuoja ir bluzonas su olimpine simbolika.

Kiek daugiau pamarginti marškinėliai kainuoja 100 realų. Moteriškas dviejų dalių maudymosi kostiumėlis taip pat brangus – 230 realų.

Kiek normalesnė kepurės nuo saulės kaina – 55 realai. Beje, kepurėlių galima rasti ne tik su Rio simbolika – parduotuvėje yra kepurių su Sidnėjaus, Los Andželo ar Barselonos olimpinių žaidynių simbolika.

Trijų nedidelių stiklinių rinkinys įvertintas 35 realais, plastikinė gertuvė kainuoja 45 realus. Jei panorėsite šampaną gerti iš olimpinių taurių už dvi teks pakloti 70 realų. Paprastas puodelis puoštas olimpine simbolika parduodamas už 45 realus.

Nedideli pakabukai su skirtingų sporto šakų piešiniais kainuoja po 35 realus. Rašiklio dydžio olimpinio dėklo kopija įvertinta 110 realų. Vaikams lauktuvių galima parvežti „Lego“ konstruktorių – dvi olimpinių žaidynių simbolių konstruktorius kainuoja 130 realų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)