A. Kelmelis pirmu taku 2000 m nuotolį įveikė per 7 min. 4,67 sek. Jį nuo trečios vietos ir kelialapio į pusfinalį – tarp 12-os geriausių – skyrė 9,48 sek. Lietuvis, kuriam teko kovoti su irklavimo žvaigždėmis, aplenkė tik Peru atstovą (7.30,91).

Antrą ketvirtfinalio plaukimą laimėjo Londono olimpinių žaidynių ir penkiskart pasaulio čempionas 37-erių metų Mahe‘as Drysdale‘as iš Naujosios Zelandijos – 6 min. 46,51 sek.

Į pusfinalį dar pateko antras finišavęs Pekino ir Londono olimpiadų vicečempionas bei keturiskart pasaulio čempionas 33-ejų metų čekas Ondrejus Synekas (6.50,51) bei trečią vietą užėmęs 31-erių metų baltarusis Stanislavas Ščerbačenia (6.55,19). Ketvirtas finišavo 28-erių metų argentinietis Brianas Rosso (7.03,23).

A. Kelmeliui ketvirtfinalis buvo jau trečias startas Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Neįveikęs atrankos barjero pirmu bandymu, jis ketvirtfinalį pasiekė per paguodos varžybas, kurios vienai dienai buvo atidėtos dėl pernelyg didelių bangų ir stipraus vėjo. Armandas pirmadienį gražiu stiliumi laimėjo trečią paguodos plaukimą.

Linai Šaltytei taip pat nepavyko prasibrauti į pusfinalį. 29-erių metų lietuvė moterų vienviečių valčių klasės varžybų (32 dalyviai) ketvirtame ketvirtfinalio plaukime finišavo taip pat penkta ir toliau jos taip pat laukia kova dėl 13-24 vietų.

L. Šaltytė 2000 m nuotolį įveikė per 7 min. 38,39 sek. Ją nuo trečios vietos ir kelialapio į pusfinalį skyrė 10,36 sek. Lietuvė aplenkė tik Argentinos atstovę (7.56,61).

Plaukimą laimėjo Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoja ir dukart pasaulio čempionė australė Kimberley Brennan - 7 min. 26,86 sek. Antrą vietą užėmė pasaulio pirmenybių prizininkė kinė Jingli Duan (7.27,88), o trečią – Atlantos ir Sidnėjaus olimpiadų bei šešiskart pasaulio čempionė 44 metų baltarusė Jekaterina Karsten (7.28,03). Ketvirta liko Airijai atstovaujanti latvė Sanita Pušpure (7.28,68).

Antradienį irklavimo varžybose dalyvaus dar dvi Lietuvos įgulos.

Moterų porinių dviviečių varžybų pirmasis pusfinalis, kuriame startuos Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė, prasidės 16.10 val. Lietuvos laiku. Iššūkį vienoms olimpiados favoričių mes itin galingos Vokietijos, Azijos čempionės Kinijos, pasaulio čempionės Naujosios Zelandijos, pasaulio vicečempionės Graikijos ir JAV įgulos.

Prieš pat olimpines žaidynes į vieną valtį sėdę Mindaugas Griškonis ir Saulius Ritteris pusfinalyje rungsis su Londono olimpinį vicečempioną Romano Battistį turinčia Italijos, Azerbaidžano, Prancūzijos, Vokietijos ir Serbijos komandomis. Šio plaukimo startas – 16.40 val. Lietuvos laiku.

Po tris greičiausias valtis keliaus į pagrindinį finalą, o kitos šešios varžysis B finale dėl 7-12 vietų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)