Jono Kazlausko ekipai mačas su kroatais lems varžovą ketvirtfinalyje: nugalėjusi ir užėmusi pirmą vietą grupėje, ji susitiks su serbais, pralaimėjusi ir smuktelėjusi į trečią poziciją, kausis su australais.

Vis dėlto reikšmingesnės šios rungtynėms kroatams ir kitai B grupės komandai Argentinai.

Pastaroji nerimauja, kad pralaimėjusi ispanams sulauks ir lietuvių nesėkmės, o tuomet kris į ketvirtą vietą grupėje ir ketvirtfinalyje turės „malonumą“ varžytis su titulą ginančiu JAV žvaigždynu.

F. Susbiellesas viešai išreiškė susirūpinimą, kad Lietuvos ir Kroatijos dvikova gali tapti farsu – neva abi Europos komandos neoficialiai sukirto rankomis dėl joms palankaus rezultato, o dėl šio užkulisinio susitarimo gali nukentėti Argentina.

Savo įtarimais F. Susbiellesas pasidalino socialiniame tinkle „Twitter“ bei duodamas interviu Argentinos radijui. Anot argentiniečio, įvairių minčių jam ėmė kilti dar netikėtumų kupiname ketvirtajame ture, kai J. Kazlausko rinktinė tiesiog beviltiškai (59:109) pralaimėjo Ispanijai, o Kroatija netikėtai 76:90 nusileido akivaizdžia grupės autsaidere laikytai Nigerijos rinktinei.

„Tai buvo keistos, labai keistos rungtynės“, – pareiškė F. Susbiellesas.

Esą Lietuvos rinktinė dabar gali tyčia pralaimėti Kroatijai, kuriai pergalė reikštų pirmą vietą grupėje ir galimybę išvengti susitikimo su JAV jau ketvirtfinalio etape. Lietuva irgi nebūtų nuskriausta, nes į kitą etapą ji žengtų iš trečios pozicijos ir taip pat išvengtų galimybės susikauti su amerikiečiais iki pat finalo.

„Argentinos krepšinio konfederacija daro visus reikiamus žingsnius, kad atkreiptų atsakingų žmonių dėmesį į įtartinas situacijas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė F. Susbiellesas.

Kaip „švaraus“ žaidimo pavyzdį prezidentas pateikė savo šalies rinktinę.

„Argentina – visuomet kovoja tik dėl pergalės. Mes niekada nespekuliuojame. Mes didžiuojamės tuo, kas esame. Tai pavyzdys ir teisingumas“, – parašė jis.

Teigiama, kad tokių žingsnių argentinietis ėmėsi norėdamas paskatinti Lietuvos ekipą nesitaupyti rungtynėse su kroatais.

Patys lietuviai veltis į žodžių mūšį nepanoro.

„Nematome prasmės komentuoti kažkokius absurdus. Į olimpiadą atletai atvažiuoja sąžiningai kovoti, o ne dėl kažko tartis. Tiek mes, tiek, manau, kroatai šiandien eis į aikštę tik laimėti, nes tai garantuoja pirmą vietą grupėje“, – Krepšinis.lt teigė rinktinės atstovas žiniasklaidai Linas Kunigėlis.

Dar tiesmukiau nei F. Susbiellesas, Lietuvos rinktinę užsipuolė NBA žaidėjas Greivis Vasquezas. Olimpinėse žaidynėse nežaidžiantis gynėjas pareiškė, kad Lietuva jau ne pirmą kartą elgiasi negražiai ir prisiminė 2012-ųjų olimpiados atranką Karakase.

Anot jo, tąsyk, įveikusi Venesuelą, Lietuvos rinktinė specialiai pasitaupė ir antrąsias grupės rungtynes tyčia pralaimėjo Nigerijai, taip eliminuodama iš kovos dėl kelialapio šeimininkus venesueliečius.

„Lietuva vėl daro tą patį, ką darė Karakase rungtynėse su Nigerija. Jūs mane suprasite“, – savo socialinio tinklo profilyje parašė G. Vasquezas, visai neseniai dar pats viešėjęs Lietuvoje ir su mūsiškiais žaidęs kontrolines rungtynes.

Paskutinio B grupės turo tvarkaraštis:

Rugpjūčio 16 d., antradienis

1.00 val. Ispanija – Argentina

4.30 val. Lietuva – Kroatija

Visi galimi B grupės scenarijai:

Lietuva – 1 vieta: jei įveikia Kroatiją;
Lietuva – 3 vieta: jei pralaimi Kroatijai;

Argentina – 1 vieta: jei įveikia Ispaniją, o Kroatija nugali Lietuvą;
Argentina – 2 vieta: jei įveikia Ispaniją, o Lietuva nugali Kroatiją;
Argentina – 3 vieta: jei pralaimi Ispanijai, o Lietuva įveikia Kroatiją;
Argentina – 4 vieta: jei pralaimi Ispanijai, o Kroatija įveikia Lietuvą;

Kroatija – 1 vieta: jei įveikia Lietuvą, o Ispanija nugali Argentiną;
Kroatija – 2 vieta: jei įveikia Lietuvą, o Argentina nugali Ispaniją;
Kroatija – 3 vieta: jei pralaimi Lietuvai, Argentina nugali Ispaniją;
Kroatija – 4 vieta: jei pralaimi Lietuvai, Ispanija nugali Argentiną;

Ispanija – 2 vieta: jei nugali Argentiną;
Ispanija – eliminuota: jei pralaimi Argentinai;

Brazilija – 4 vieta: jei Ispanija pralaimi Argentinai;
Brazilija – eliminuota: jei Ispanija įveikia Argentiną;

Nigerija – eliminuota.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (118)