DELFI primena, kad penkiakovininkė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė Rio olimpinių žaidynių konkūre jojo būtent žirgu Calgary Z. Arenoje pasirodžius žirgui Calgary Z iškart buvo galima pastebėti, kad kažkas ne taip – žirgas nervingai reagavo į raitelių komandas. Būtent šis žirgas teko L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei ir egiptietei Haydy Morsy.

Pastarąją žirgas dukart numetė, o jojant Laurai apskritai nešoko per kliūtis – lietuvė buvo eliminuota ir konkūre nepelnė nė taško. Taip nuplaukė ir galimybė kovoti dėl olimpinio medalio - galutinėje įskaitoje Laura liko 31-a.

„Toks jausmas, kad žirgas pirmą kartą dalyvauja tokioje minioje ir tiesiog atsisako joti. Visiškai. Per apšilimą aš padariau viską, jis man puikiausiai šoko, be jokių klaidų, o išėjus į aikštę aš jutau, kaip jis dreba iš baimės. Aš iškart jaučiau, kad kažkas negerai. Aš jį nubaudžiau, bet buvo jau viskas – ne mano jėgom jau buvo priversti jį šokti. Aš galėjau kovoti dėl medalio, galėjau padaryti klaidų jojime ir tai būtų šansas. Šiek tiek pikta, kad jojimas pas mums lemia labai daug“, - kalbėjo L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė.

Po penktadienio varžybų žirgas Calgary Z buvo pašalintas iš varžybų. Toks pats likimas ištiko ir dar vieną žirgą.

„Laura norėjo, kad Calgary Z nebūtų pašalintas iš varžybų. Tiesiog norėjo pažiūrėti, kaip su juo tvarkysis vyrai“, - DELFI teigė L. Asadauskaitės-Zadneprovskienės vyras Andrejus.

Tačiau teisėjų verdiktas buvo kitoks – Calgary Z konkūre šeštadienį jau nedalyvavo. Po penktadienio varžybų lietuviams teko bendrauti su žirgo šeimininku.

„Prieš varžybas paklausė, ar geras žirgas. Šeimininkas iškėlė nykščius. Tačiau po varžybų paklausus, kas nutiko žirgui, šis tik skėsčiojo rankomis“, - kalbėjo A. Zadneprovskis.

Treneriai apskaičiavo, kad jei Laura jojime būtų jojusi be klaidų (300 taškų) – ji būtų tapusi olimpine čempione. Jei būtų numetusi vieną kliūtį būtų buvusi antra, jei dvi – trečia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)