Atlikusi išsamią analizę ir atsižvelgusi į visas IOC ir pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) rekomendacijas FISA nusprendė, kad Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių kriterijus atitinka tik nedidelė dalis rusų, iškovojusių kelialapius į Braziliją.

Nors nė vienas iš 28 rusų, turėjusių kelialapius į Braziliją, per paskutinius penkerius metus nebuvo įkliuvęs dėl dopingo, FISA rėmėsi WADA ekspertų ataskaita, kurioje teigiama, kad Maskvos laboratorijose vyko dopingo mėginių manipuliacijos. Atsižvelgdama į turimus duomenis FISA nusprendė iš žaidynių braukti 22 rusų atstovus, o kelialapius išdalinti kitoms šalims.

Toks sprendimas buvo palankus Italijos, Australijos ir Graikijos irklavimo federacijoms, kurioms, pagal olimpinės atrankos rezultatus, ir bus išdalinti kelialapiai į Rio.

Taigi, į Braziliją vyks tik šeši rusų irkluotojai – Aleksandras Čaikinas, Georgijus Efremenka, Artiomas Kosovas, Nikita Morgačiovas, Vladislavas Riabcevas ir Antonas Zaruckis.

Anot pačių rusų, tai reiškia, kad Rio iš dabartinės sudėties jie galės suformuoti tik vieną – keturvietės valties ekipažą ir į Braziliją greičiausiai keliaus vos keturi sportininkai, o du iš „prileistųjų prie žaidynių“ liks gimtinėje.

Neatmetama, kad Rusijos irklavimo federacija dėl šių pritaikytų sankcijų dar kreipsis į Tarptautinį sporto arbitražo teismą Lozanoje (Šveicarija).

Kiek anksčiau antradienį iš Rio buvo išmesti du rusų kanojininkai ir trys baidarininkai, teisės keliauti į Braziliją neteko ir du Rusijos penkiakovininkai, tačiau šiai šaliai atstovaujanti Donata Rimšaitė varžybose dalyvauti galės.

Rio de Žaneire nebus ir visos Rusijos lengvosios atletikos rinktinės, grupės kitų sporto šakų atstovų, tarp kurių yra ir plaukikė Julija Jefimova.

Primename, kad Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės startuoja jau po 10 dienų – rugpjūčio 5-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)