Iš viso su ALBA ekipa žalgiriečiai savo jėgas yra išbandę keturis kartus. Pirma „Žalgirio“ akistata su ALBA įvyko 1999-2000 metų sezone, kai Eurolygos čempionų vardą ginantys kauniečiai nusvilo kailį Berlyne, kur pralaimėjo legendinio amerikiečio Wendelio Alexio vedamai ekipai rezultatu 64:80.

„Žalgirio“ gretose vienintelis Mindaugas Žukauskas sugebėjo surinkti dviženklį taškų skaičių, pelnydamas kuklius 10 taškų. Tuometinis „Žalgirio“ kapitonas ALBA komandai atsirevanšavo po poros mėnesių. M. Žukauskas sužaidė savo rezultatyviausias rungtynes Eurolygoje, pelnė 29 taškus ir padėjo žalgiriečiams namuose 89:70 nugalėti Berlyno komandą.

Dar du kartus su ALBA kauniečiai susitiko 2012-2013 metų sezono TOP- 16 etape. Tuomet Joano Plazos auklėtiniai sutriuškino varžovus „Žalgirio“ arenoje net 92:56, tačiau vokiečiai nebuvo pėsti namuose, kur laimėjo 77:55.

Nors šiemet Eurolygos B grupėje ALBA komanda iškovojo tik keturias pergales, tačiau vietą TOP-16 etape jau buvo užsitikrinusi po devinto turo rungtynių. Už savo nugarų vokiečiai paliko Kroatijos ir Prancūzijos čempionus. Netrukus Berlyno ekipa labai įspūdingai pradėjo TOP-16 etapą. Jo starte namuose ALBA nugalėjo favorite laikytą „FC Barcelona“ komandą rezultatu 80:70.

Dabartinis „Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas atskleidė, kad ALBA žaidimo Eurolygos reguliariame sezone per daug nesekė, tačiau apie šią komandą daug sužinojo iš buvusio žalgiriečio Tado Klimavičiaus, kuris šiemet rungtyniauja Bonos „Telekom Baskets“ ekipoje.

„Kai pažiūri į varžovų sudėtį, jų pergalė prieš „FC Barcelona“ gali stebinti, tačiau žaidžia ne vardai, o krepšininkai. Pasak Tado, ALBA šiuo metu Vokietijoje yra geriausia komanda ir žaidžia aukšto lygio krepšinį“, - Žalgiris TV eteryje pasakojo P. Jankūnas.

Lyg šių žodžių patvirtinimas yra ALBA rezultatai nacionaliniame čempionate. Vokietijos sostinės komanda su 16 pergalių ir 1 pralaimėjimu tvirtai pirmauja „Bundeslygoje“.

Artėjant pirmoms TOP-16 etapo rungtynėms „Žalgirio“ arenoje Žalgiris TV atkreipė dėmesį ir į komandų statistiką ir varžovų ekipos lyderius.

Dar daugiau pokalbių Žalgiris TV žiūrovų laukia penktadienį, kai 11.35 val. prasidės tiesioginė transliacija iš studijos, kurioje lankysis po du „Žalgirio“ ir ALBA krepšininkus.