Tikisi šviesios ateities

Į susitikimą su „Žalgirio“ vadovais susirinko kone pilnas „Žalgirio“ arenos amfiteatras. Susitikimas prasidėjo vaizdo filmo peržiūra. Ekrane sirgaliai išvydo jausmingą filmą apie „Žalgirio“ istoriją ir svarbiausias pergales – nuo istorinių „Žalgirio“ ir CSKA dvikovų iki triumfo Eurolygoje 1999 metais. Filme taip pat buvo galima išvysti ir praėjusį sezoną „Žalgirį“ treniravusio Joano Plazos įkvepiančius komentarus apie vieną iš sunkiausių komandos sezonų, kai klubą supurtė finansinė krizė.

„Tikimės, kad komandos ateitis bus tokia pat šviesi, kaip ir praeitis“, – susitikimą pradėjo „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Siekia stabilizuoti padėtį

P. Motiejūnas informavo, „Žalgirio” klubo savininku tapo ekipos „Garbės klubas“, kuris valdo ne tik ekipą, bet ir „Žalgirio“ areną.

„Visa tai darome dėl to, kad būtų kuo daugiau aiškumo“, – sakė P. Motiejūnas.

Praėjusiais metais planuota, kad „Žalgirio“ biudžetą sudarys 35 mln. Lt, tačiau po praėjusio sezono klubas, bankrutavus „Ūkio bankui“ paveldėjo 21 mln. Lt skolų.

„Šiam momentui skolos kažkiek, ne ženkliai sumažėjo. Po truputį, mažais žingsniais lipame iš duobės ir siekiame stabilizuoti padėtį“, – teigė P. Motiejūnas.

Šį sezoną planuojama, kad „Žalgirio“ biudžetą sudarys apie 15 mln. Lt – po 5 mln. planuojama gauti iš Kauno savivaldybės, bilietų pardavimo ir rėmėjų.

Sudarys klubo valdybą

P. Motiejūnas teigė, kad dar šiais metais planuojama sudaryti klubą valdybą, kurią sudarys 7-9 specialistai. Iki šių metų pabaigos planuojama paskelbti valdybos sudėtį.

„Žalgirio“ klubas taip pat planuoja plėsti darbą su ekipos sirgaliais – šiam tikslui buvo įkurta svetainė zalgirioklubas.lt.

Tikimasi, kad šį sezoną „Garbės klubas“ ekipos biudžetą papildys 1 mln. Lt. Tikimasi, kad kitais metais šis indėlis išaugs bent dukart.

Dideles pastangas „Žalgirio“ vadovai deda į klubo ambasadų kūrimą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje – ambasada jau veikia Airijoje. Planuojama kurti ambasadas Londone ir kituose Didžiosios Britanijos miestuose, JAV.

„Mes turime progą prikelti klubą antram gyvenimui. Dabar viskas priklauso nuo mūsų“, – kalbėjo P. Motiejūnas.