Šiam mačui nebuvo registruoti Darius Songaila ir Edgaras Ulanovas.

Pernai V. Garasto taurę laimėję žalgiriečiai per 6 dienas iš viso sužais penkerias rungtynes.

Pajūryje dar nėra iš pasaulio čempionato tik šią savaitę į Lietuvą sugrįžusio Pauliaus Jankūno ir po traumos atsigaunančio Kasparo Vecvagaro.

„Buvo daug prastų dalykų, bet buvo ir labai daug gerų. Tai rodo, kad komanda yra teisingame kelyje, tačiau dar nepasiruošusi žaisti kokybišką krepšinį. Ir tai logiška, nes amerikiečiai prisijungė prieš pustrečios savaitės“, - saviškių nebarė „Žalgirio“ treneris Š. Jasikevičius.

Jis neslėpė, kad komanda turi tikslą laimėti turnyrą, tačiau esą svarbiau susižaisti. „Atvažiavome 12 žaidėjų, žais visi – vieni mažiau, kiti daugiau. Mūsų tikslas – tinkamai pasirengti sezonui, o laimėti norisi visada. Ne išimtis ir šis turnyras“, - tvirtino Š. Jasikevičius.

„Žalgiris“: Donatas Tarolis 15 (7/9 dvitaškiai), Maalikas Waynsas 12, Jamesas Andersonas 12 (6 atk. kam.), Siimas Vene 10 (5/6 dvitaškiai), Robertas Javtokas 9, Vytenis Lipkevičius 8 (8 atk. kam.), Artūras Gudaitis 7, Tomas Dimša 5, Lukas Lekavičius 5, Artūras Milaknis 3, Vaidas Kariniauskas 1 taškas. Laurynas Birutis taškų nepelnė.

„Dnipro“: Stanislavas Tymofejenka 16 (8 atk. kam.), Aleksandras Chygronovas 15, Aleksandras Mišula 14, Vladimiras Ševčenka 13 taškų (8 atk. kam.).

Draugiškas krepšinio turnyras legendinio trenerio Vlado Garastio taurei laimėti Klaipėdoje rengiamas jau trečią kartą. Šiemet jis skirtas paminėti Klaipėdos krepšinio klubo „Neptūnas“ 50 metų jubiliejų.

Turnyras pirmą kartą vyksta dviejuose miestuose – Klaipėdoje ir Palangoje. Dėl V. Garasto taurės varžosi aštuonios komandos: Klaipėdos „Neptūnas“, Kauno „Žalgiris“, Vilniaus „Lietuvos rytas“, svečiai iš Rusijos – Maskvos srities „Chimki“ ekipa, Latvijos „Ventspils“, Ukrainos Kijevo „Budivelnik“ , Dnepropetrovsko „Dnepr“ ir Kazachstano Astanos „Astana“.

Klaipėdoje kovoja „Žalgiris“, „Neptūnas“, „Dnipro“ ir „Ventspils“, o Palangoje – „Lietuvos rytas“, „Chimki“, „Šiauliai“ ir „Budivelnik.

„Neptūnas“ antradienį po pratęsimo 101:98 (23:13, 17:27, 15:23, 31:23; 15:12) palaužė „Ventspils“ klubą.

Deividas Gailius nugalėtojams pelnė 28 taškus, Mindaugas Girdžiūnas – 20, Martynas Mažeika – 19, Donatas Zavackas, Valdas Vasylius ir Arnas Butkevičius po 10.

Latvių gretose išsiskyrė Mire Chatmanas (28), Jerai Grantas (20), Davis Lavis Lejasmeieris (14) ir Troy Barniesas (10 tšk.).

Dvi stipriausios komandos iš Palangos šeštadienį atvyks į uostamiestį, dvi pralaimėjusios Klaipėdos arenoje keliaus tęsti kovų į kurortą. Rugsėjo 20-21 d., finalines rungtynes renginio organizatoriai kviečia stebėti Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Paskutinę tradicinio turnyro dieną bus apdovanoti ne tik nugalėtojai, bet ir geriausi komandų žaidėjai.

Rungtynių eiga:

Rungtynes su ukrainiečiais pradėjo toks „Žalgirio“ startinis penketas: Vaidas Kariniauskas, Artūras Milaknis, Vytenis Lipkevičius, Donatas Tarolis ir Robertas Javtokas. Būtent D. Tarolis ir R. Javtokas atidarė Kauno ekipos taškų sąskaitą (4:4). Įpusėjus kėliniui žalgiriečiai turėjo minimalų pranašumą (11:10). Pirmajame kėlinyje D. Tarolis iš viso surinko 6 taškus, Siimas-Sanderis Vene pridėjo 4, A. Milaknis pataikė tritaškį, o po 10 minučių žaidimo „Žalgiris“ pirmavo 22:20.

Antrame kėlinyje aikštelėje ir toliau virė atkakli kova. Nors kėlinio pradžioje žalgiriečiai pelnė 7 taškus be atsako (29:23), o po to buvo priekyje 32:24, „Dnipro“ lygino rezultatą (32:32). Prieš didžiąją pertrauką žalgiriečių turėta 5 taškų persvara (41:36) taip pat buvo sušvelninta – 41:39. Tik antrajame ketvirtyje į aikštę žengęs Lukas Lekavičius ir Tomas Dimša pelnė po 5 taškus. Tris baudas iš keturių pataikė Artūras Gudaitis. Tuo metu jo kolega R. Javtokas per pirmąją mačo pusę buvo spėjęs atlikti 4 rezultatyvius perdavimus – 41:40.

Po didžiosios pertraukos įsižaidė „Žalgirio“ legionierius Jamesas Andersonas, po kurio tritaškio ir baudų metimų „Žalgiris“ pirmavo 53:48. Jam gerai talkino ir dar 4 taškus surinkęs D. Tarolis. Kiek vėliau iš viršaus įdėjo S. Vene, baudas sumetė V. Lipkevičius, bet kėlinio pabaigoje ukrainiečiai švystelėjo du tritaškius ir išlygino rezultatą – 61:61.

Lemiamą spurtą žalgiriečiai atliko ketvirtajame kėlinyje. Iš pradžių R. Javtokas dėjimu sudrebino krepšį, o po dvitaškį pridėjo Maalikas Waynsas ir V. Lipkevičius. Dar penki R.Javtoko taškai ir M. Waynso perimtas kamuolys bei užbaigta greita ataka padidino „Žalgirio“ atotrūkį iki 76:67. Po minutės pertraukėlės D. Tarolis ir M. Waynsas pelnė dar po 4 taškus ir skirtumas tapo dviženklis – 84:74. Šį pranašumą kauniečiai išlaikė iki pat pabaigos – 87:77.

Klaipėdos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Kauno „Žalgiris“ (Lietuva)11087:77
2.Klaipėdos „Neptūnas“ (Lietuva)110101:98
3.Ventspilio „Ventspils“ (Latvija)10198:101
4.Dniepropetrovsko „Dnipro“ (Ukraina)10177:87

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!