Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės laimėtojos iš šalies stebėjo LMKL ketvirtfinalio kovas, kadangi iš karto pateko į pusfinalį ir ten sulaukė savo varžovės. Ja tapo Klaipėdos „Fortūna“, kuri 2:0 serijoje pranoko titulą gynusias Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ krepšininkes.

„Utena“ pertrauką išnaudojo ne tik treniruotėms, bet ir sužaidė kontrolinį mačą prieš Utenos miesto jaunuosius krepšininkus.

„Laiką išnaudojome tinkamai – daug dirbome, ruošiamės lemiamam etapui, sužaidėme kontrolines rungtynes. Laimėjome jas, bet tokio tikslo tikrai nekėlėme, nes norėjome pasikartoti derinius, išbandyti naujoves. Norėjome pasižaisti, kad nepamirštume, kaip reikia rungtyniauti prieš oponentus, o ne tik tarpusavyje“, – sakė vyr. treneris Alfredas Vainauskas.

Šį sezoną „Utena“ ir „Fortūna“ tarpusavyje jau žaidė net šešis kartus – keturis sykius LMKL pirmenybėse ir dukart – LKF taurės pusfinalyje. Visus mačus laimėjo „Utena“.

Pasak A.Vainausko, net ir po šešių tarpusavio dvikovų abi komandos viena kitą dar gali nustebinti.

„Visada galima nustebinti varžoves, nes čia yra atkrintamosios. „Fortūna“ yra gera komanda, kuri žaidžia įdomų ir greitą krepšinį, o savo sudėtyje turi rinktinės žaidėjų. Su ja žaisti yra sunku, ką šį sezoną parodė ne vienerios rungtynes. Labai svarbūs faktoriai yra nusiteikimas, žaidėjų sveikata ir psichologija“, – dėstė strategas.

Krepšinio ekspertai, įvairių lygos klubų atstovai ir lažybų tarpininkai prognozuoja, kad „Utena“ laimės pusfinalio seriją ir žengs į finalą. A.Vainauskas teigė, kad favoričių statusas jo auklėtinių neužmigdys, nes krepšininkės supranta kiekvieno artėjančio mačo svarbą ir mintyse dar tikrai nėra LMKL finale.

„Manau, kad žaidėjoms nereikia aiškinti, kokios tai svarbos rungtynės. Jos yra profesionalės ir supranta, kad viena padaryta klaida gali turėti didelės įtakos visam sezonui. Motyvacijos merginos tikrai turi ir joms nereikia sakyti, ką reikia daryti. Komandoje vyrauja didžiulis susikaupimas“, – įsitikinęs specialistas.

Serijos iki dvejų pergalių pirmasis susitikimas vyks ketvirtadienį 18.00 valandą Utenoje. Antrosios rungtynės bus žaidžiamos kovo 31-ąją, antradienį, Klaipėdoje. Jeigu prireiks, lemiamas serijos mačas vyks balandžio 2 dieną Utenoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją